Duux luchtbevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Duux luchtbevochtigers

Duux is met recht te bestempelen als een specialist op het gebied van klimaatbeheersing. Binnen je woning wil je jezelf thuis voelen. Het moet er fijn zijn. Klimaatbeheersing kan hierbij helpen. Eén van de apparaten die hier een belangrijke bijdrage aan kan leveren, is een Duux luchtbevochtiger. Als de lucht te droog is, voelt dit onaangenaam. Daarnaast kan dit op den duur leiden tot problemen met het ademhalen en andere gezondheidsproblemen. Het assortiment bestaat uit onder andere Duux luchtreinigers, maar ook voor goede luchtbevochtigers ben je bij Duux aan het juiste adres.

Hieronder wordt dit merk in meer detail besproken. Zo laten we zien waarom de lucht bevochtigers van dit merk het op dit moment zo goed doen. Ook passeren enkele voorbeelden uit hun assortiment de revue, waarbij uitgelicht wordt wat de voordelen zijn van een Duux luchtbevochtiger. Tevens laten we je de werking zien en of deze luchtbevochtigers zijn voorzien van enkele speciale functies of niet. Tot slot zullen we je advies geven over waar je op moet letten als je een Duux luchtbevochtiger gaat kopen.

Welke Duux luchtbevochtiger kopen?

Duux luchtbevochtiger (Motion DXAW03)Binnen het assortiment van tref je vooral laag geprijsde tot gemiddeld geprijsde luchtbevochtigers aan, met hier en daar een uitzondering. Hierbij kan het om verschillende soorten luchtbevochtigers gaan: luchtwassers, koudwaterverdampers of ultrasone bevochtigers. Qua ruimtes lopen de modellen niet bijzonder uiteen: 30 vierkante meter is het minimum, 40 vierkante meter het maximum. De meeste modellen zijn het meest geschikt om in de woonkamer geplaatst te worden, maar er zijn ook varianten die in de slaapkamer geplaatst kunnen worden

Om het beste beeld van het aanbod van een producent te krijgen, kun je het beste de duurste en de meest goedkoopste variant in meer detail bekijken. Zo zie je niet alleen wat er mogelijk is bij het meest geavanceerde model, maar ook wat de ‘bodem’ is. Als zelfs de goedkoopste varianten de moeite waard zijn, zegt dit een hoop over de kwaliteit van een merk. Laten we beginnen met het duurste model uit het aanbod van Duux: de Duux Motion DXAW03. Dit is een luchtwasser luchtbevochtiger die de lucht van ruimtes tot maximaal 40 vierkante meter kan bevochtigen. Het peil kan hierbij variëren van 40% tot 70%. Daarnaast heeft dit model ook luchtreiniger capaciteiten. Daarnaast kun je het reservoir van het model af halen en apart vullen. Deze heeft een inhoud van 4 liter. Qua standen is er een nachtmodus optie.

Goedkoop alternatief: Duux Ovi en Duux Tag

Goedkopere opties om voor te kiezen zijn de Duux Ovi en Duux Tag. Met beide modellen kun je ruimtes met een oppervlak tot maximaal 30 vierkante meter voorzien van bevochtigde lucht. Echter wordt niet gespecificeerd wat het peil is dat hiermee bereikt kan worden. De Tag is een zeer compacte en voordelige luchtbevochtiger, waardoor je deze kunt plaatsen waar het je het beste uitkomt. Daarnaast is het waterreservoir uit het apparaat te halen, zodat je deze makkelijk weer bij kunt vullen. Tevens kun je een geurolie toevoegen aan het water. Een paar druppels hiervan geven een ruimte een aangename geur. Wel ontbreekt een hygrometer. Het model betreft een ultrasone luchtbevochtiger. Dit is een zeer effectieve manier van lucht bevochtigen. Het enige nadeel is wel dat het water wat kan opspatten, waardoor het afgeraden wordt om de Tag Wit op een houten vloer te plaatsen.

Wat zijn de voordelen van Duux luchtbevochtigers?

Duux lucht bevochtigers verschillen onderling enorm, zoals je in de vorige paragraaf hebt kunnen lezen. Dit is dan ook meteen het grote voordeel van de luchtbevochtigers van dit merk: het variatie binnen het aanbod is enorm. Zo is er voor ieder wat wils. Daarnaast staan alle modellen er om bekend dat ze hun belangrijkste taak naar behoren uitvoeren. Ook zijn er varianten die luchtreiniger capaciteiten bezitten.

Hoe werkt een Duux luchtbevochtiger?

Iedere Duux luchtbevochtiger maakt gebruik van netstroom. Door hun compacte afmetingen is het echter prima te doen om zowel een goede plek te vinden voor het apparaat als om deze in de buurt van een stopcontact te plaatsen. Voor de bediening maak je gebruik van de knoppen op het apparaat zelf. Van afstand bedienen is nog niet mogelijk. Sommige modellen zoals de Beam Smart Ultrasone DXHU05 zijn voorzien van een hygrometer, wat het kiezen van het juiste peil gemakkelijker maakt.

Speciale functies van een Duux bevochtiger

De Motion DXAW03 is voorzien van touchscreen knoppen, waar de standaard onder bevochtigers nog altijd reguliere knoppen zijn. Daarnaast schakelt deze zichzelf automatisch uit wanneer het ingestelde peil behaald is. Dat bespaart je een hoop stroom. Verder zijn er weinig speciale functies terug te vinden bij Duux luchtbevochtigers.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Er zijn een aantal elementen die bepalen voor welk klimaat controle systeem je zult gaan. Ten eerste is er het type bevochtiging dat wordt uitgevoerd. Als je bijvoorbeeld houten vloeren hebt, kun je beter niet voor een ultrasone bevochtiger gaan aangezien het water hierbij lichtjes kan opspatten. Daarnaast kijk je naar het oppervlak van de kamer waarin je het apparaat wilt plaatsen. Tevens kan de aanwezigheid van een hygrometer van belang zijn voor je.