Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger

Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger

Als je naar de naam van de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger kijkt, schept dit gelijk hoge verwachtingen. Ten eerste is er het merk Duux, een bekende naam op het gebied van uitstekende luchtbevochtigers. Daarnaast is er term Smart, wat het gebruik van innovatieve technologie impliceert. Daarnaast is dit een ultrasone bevochtiger, een methode met een hoge effectiviteit. Kan deze lucht bevochtiger de hoge verwachtingen waar maken?

Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger

Dankzij het mooie design (in wit en zwart verkrijgbaar) springt de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger meteen in het oog. Dit climate control systeem is echter meer dan een mooi uiterlijk. Aan de hand van dit apparaat kun je de lucht binnen ruimtes tot 40 vierkante meter bevochtigen. Hierbij kan een peil tussen de 40% en 90% bereikt worden, wat je kunt controleren middels de hygrometer. Dit is een ultrasone bevochtiger inclusief nachtmodus. Je kunt dit model dus ook in je slaapkamer plaatsen. Dit is een slimme luchtbevochtiger die zowel middels een app als middels smart home platformen (Google Assistant of Amazon Alexa) kan worden aangestuurd.

In de doos

  • Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05
  • Handleiding

Installatie van de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05

Ultrasone bevochtigers vereisen weinig moeite om geïnstalleerd te worden. Het is niet, zoals bij koudwaterverdampers, dat er nog filters geplaatst moeten worden. Het belangrijkste wat je moet is een plek vinden in de buurt van een stopcontact. Luchtbevochtigers vereisen namelijk netstroom. Daarnaast is het aan te raden snel een connectie te leggen met de app of jouw smart home platform naar keuze.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 40 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 40% – 90%
  • Type: ultrasone luchtbevochtiger
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 37 dB
  • Inhoud: 7 liter

Bediening en onderhoud van de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05

Op het gebied van de bediening van de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger heb je drie opties. Ten eerste kun je de knoppen gebruiken. Daarnaast kan er een connectie met je smartphone gelegd worden middels de app. Tot slot kun je kiezen voor het smart home platform van jouw keuze. Zo kun je middels jouw stem het apparaat bedienen.

Een ultrasone bevochtiger zoals dit klimaatcontrolesysteem voor in huis vereist in feite weinig onderhoud. Naast het afstoffen van de buitenkant is het waterreservoir het onderdeel dat het meeste onderhoud vereist. Reinig deze van tijd tot tijd, en ontkalk regelmatig.

Voor- en nadelen van de Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05

Ten eerste is deze ultrasone bevochtiger geschikt voor alle ruimtes binnen je woning. Deze luchtbevochtiger kan zowel middels een app als middels een smart home platform aangestuurd worden, waarbij het zelfs mogelijk dat dit via spraak gebeurt. Dankzij de hygrometer weet je altijd welke aanpassingen je aan het peil moet maken, en of deze het gewenste niveau al bereikt heeft. Naast een nachtmodus is er ook een automatische modus. Tot slot is er een reservoir voor geuroliën.

Door de opzet bezit een ultrasone bevochtiger van nature over een aantal nadelen. Ten eerste betekent ultrasoon dat mensen het geluid niet horen, maar sommige huisdieren horen deze geluiden wel. Het is goed mogelijk dat ze hier slecht tegen kunnen. Daarnaast werkt een ultrasone bevochtiger door middels trillingen water om te zetten in nevel. Dit kan leiden tot spetters op de vloer. Voor houten ondergronden is dit slecht nieuws.

Conclusie

De Duux Beam Smart Ultrasone DXHU05 luchtbevochtiger is een slimme humidifier waar je weinig omkijken naar zult hebben. Bovendien zijn er weinig varianten die zo gemakkelijk te bedienen vallen. Alhoewel er enkele nadelen kleven aan het gebruik van een ultrasone bevochtiger, is deze Duux luchtbevochtiger desalniettemin van harte aanbevolen.