DOMO luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

DOMO luchtkoelers – Voor een verfrissende bries op een drukkend warme dag

Wil je je woning klimatiseren? In een handomdraai zorg je met een DOMO luchtkoeler voor een deugddoende koelte. En het moet gezegd, tijdens een hittegolf is een verkwikkende koelte uiterst welkom. Ook bij extreem hoge temperaturen kan dit apparaat een heerlijke verkoeling brengen. De bediening is heel eenvoudig: water in het reservoir gieten, stekker in het stopcontact en het toestel aanzetten. Maak je keuze uit de verschillende snelheden en opties en that’s it! De koele lucht komt je al tegemoet.

Welke DOMO luchtkoeler kopen?

DOMO luchtkoeler (DO156A aircooler)Het eerste type, de DOMO DO151A, is een redelijk goedkope aircooler en geschikt voor ruimtes tot 20 vierkante meter. Naast het verkoelen van de lucht kan deze luchtkoeler ook perfect gebruikt worden om de lucht te filteren. Het toestel filtert zowel geuren en stofdeeltjes als pollen, huisstofmijt, microben en allergenen uit de opgezogen lucht. De DOMO DO152A heeft een uitneembaar waterreservoir van 5.5 liter, heeft een wattage van 110 en is geschikt voor iets grotere ruimtes tot 30 vierkante meter. Het toestel kan gebruikt worden op drie snelheden en er kunnen drie functies ingeschakeld worden: natuurlijk, normaal en een slaapstand. Ideaal voor een zalige nachtrust wanneer het buiten nog verzengend warm is.

Wie kiest voor een DO153A aircooler, kiest voor een multifunctioneel apparaat: het kan namelijk naast verkoelen, ook ventileren en bevochtigen. De snelheid waarmee de lucht moet uitgeblazen worden kan je zelf bepalen door een van de drie standen te kiezen. Er is een timerfunctie ingebouwd waarbij je de tijd waarna de luchtkoeler dient af te slaan kan instellen van 1 tot 7 uur. Een handige afstandsbediening behoort ook tot het pakket. De miniversie onder de DOMO luchtkoelers is de DO154A. Superklein en compact, maar krachtig genoeg om verfrissende, koele lucht de ruimte in te blazen. Dit type is ideaal om overal met je mee te nemen, dicht bij je te zetten en te genieten van de verkoelende bries. Het model is echter minder geschikt voor het verkoelen van grote ruimtes, daarvoor is het vermogen niet hoog genoeg. 

DO 156A air cooler

Extra troef voor de DO156A is dat het toestel naast verkoelen, ook de lucht kan bevochtigen. De DO156A aircooler van DOMO heeft een drieledige functie: het toestel kan verkoelen, ventileren en de lucht bevochtigen. Een bijkomende oscillatiefunctie maakt dat de uitgeblazen, koude lucht gelijkmatig over de ruimte verspreid wordt. Deze air cooler heeft een ingebouwde timerfunctie van twee uur, drie snelheden en een afwasbaar filtersysteem.

Wat zijn de voordelen van DOMO luchtkoelers?

Een aircooler is uitermate geschikt voor alle ruimtes waar het moeilijker tot onmogelijk is om een airconditioningsysteem op te hangen. Het voordeel van een luchtkoeler is dat je helemaal niet hoeft te boren. Je verplaatst de mobiele toestellen snel en gemakkelijk van de ene ruimte naar de andere. De lucht die door een lucht koeler wordt uitgeblazen is eigenlijk ook gezonder dan die van een airco. De lucht die een airco uitblaast is namelijk heel droog en kan voor irritaties aan de slijmvliezen zorgen, met prikkende of tranende ogen en geïrriteerde luchtwegen als resultaat. Een bijkomend voordeel van een air cooler ten opzichte van een airconditioningsysteem is het feit dat er zeker mag gelucht worden. Het is zelfs goed wanneer er verse, droge lucht door de kamer stroomt. Op die manier is er steeds voldoende toevoer van verse lucht en kan het toestel goed zijn werk doen.

Hoe werkt een DOMO luchtkoeler?

Een luchtkoeler van DOMO werkt op basis van een natuurlijk proces waarbij zuiver water wordt verdampt. Er zijn dus geen chemische stoffen nodig om een air cooler te laten werken. Het toestel zuigt de warme en droge lucht uit de ruimte op en laat die langs een waterreservoir met koud water en een
koelelement met honingraatstructuur passeren. Het contact tussen de warme lucht en het ijskoude water zorgt ervoor dat de lucht afkoelt en het water verdampt. Hoe kouder het water, hoe frisser de teruggeblazen lucht. De waterdamp en de afgekoelde lucht worden door de luchtkoeler terug de ruimte ingeblazen.

Speciale functies van een DOMO luchtkoeler

De DOMO luchtkoelers combineren het afkoelen van de lucht met bijkomende functies zoals het bevochtigen, filteren en ook het reinigen van de lucht.
De aircoolers hebben drie snelheden. Hierdoor hou je de snelheid waarmee de air cooler functioneert volledig onder controle. Wil je een lichte verfrissing, dan is het voldoende om de snelheid van de uitgeblazen lucht op de laagste stand te zetten. Heb je nood aan meer verkoeling, stel dan de lucht koeler op de hoogste stand in. Je hebt dus je eigen comfort volledig zelf in de hand.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je gaat kijken naar de beste aircooler van DOMO, dan moet je goed bekijken welk design je neemt. Deze kan namelijk verschillen en biedt ook meer mogelijkheden qua plaats. Je kunt de afmetingen immers ook aanpassen, waardoor het eenvoudiger in een ruimte te plaatsen is. Daarbij moet je ook je beschikbare budget goed in de gaten houden. Wanneer je dit in de gaten houdt, kan het eigenlijk niet meer misgaan en is het alleen nog maar genieten van je nieuwe DOMO luchtkoeler. En wil je toevallig ook bepaalde ruimtes verwarmen? Dan kun je altijd nog een Domo mobiele verwarming kopen.

DOMO luchtkoelers

  • Verschillende modellen
  • Op meerdere standen instelbaar
  • Zuinig in gebruik