DOMO DO156A luchtkoeler

DOMO DO156A luchtkoeler

In een handomdraai zorg je met een DOMO luchtkoeler voor een deugddoende koelte. En het moet gezegd, tijdens een hittegolf zoals we er de voorbije zomer een aantal hebben getrotseerd, is een verkwikkende koelte uiterst welkom. Ook bij extreem hoge temperaturen kan de DOMO DO156A een heerlijke verkoeling brengen. De bediening is heel eenvoudig: water in het reservoir gieten, stekker in het stopcontact en het toestel aanzetten. Maak je keuze uit de verschillende snelheden en opties en that’s it! De koele lucht komt je al tegemoet.

DOMO DO156A overzicht

Deze air cooler heeft een drieledige functie: het toestel kan verkoelen, ventileren en de lucht bevochtigen. Een bijkomende oscillatiefunctie maakt dat de uitgeblazen, koude lucht gelijkmatig over de ruimte verspreid wordt. De aircooler heeft een ingebouwde timerfunctie van twee uur, drie snelheden en een afwasbaar filtersysteem.

In de doos

  • DOMO luchtkoeler DO156A
  • Handleiding
  • 4 wieltjes

Bediening en onderhoud van de DOMO DO156A

Domo DO156A luchtkoelerVul voordat je de DOMO DO156A aanzet eerst het waterreservoir met koud kraantjeswater. Overschrijdt hierbij niet het maximumniveau. Vul ook de 2 koelelementen met kraantjeswater en laat ze volledig bevriezen in de diepvries. Leg 1 van de koelelementen in het waterreservoir en sluit het reservoir goed af. Wil je een nog lagere temperatuur, dan kan je het tweede koelelement toevoegen. Zet het toestel aan met de startknop en kies één van de snelheden waarmee je wenst dat de luchtkoeler de lucht door de ruimte blaast.

Ook het onderhouden van de aircooler is heel simpel. Neem de honingraatfilter elke 1 à 2 maanden uit het toestel om die te reinigen. Was de filter in een licht zeepsopje en gebruik een zachte doek. Spoel de filter goed uit en verwijder alle zeepresten. Laat de filter aan de lucht drogen en plaats die terug in het toestel. Het waterreservoir dient 1 keer per maand schoongemaakt te worden. Haal het waterreservoir uit het toestel en maak het schoon met detergent. Leeg het reservoir, droog het goed uit en plaats het daarna terug in het toestel. Het is eveneens belangrijk om regelmatig het ventilatierooster aan de voorkant te stofzuigen of schoon te wrijven met een vochtige doek.

Voor- en nadelen van de DOMO DO156A

Nadeel van de DOMO DO156A is dat hij enkel optimaal werkt als het water echt ijskoud is of als de koelelementen door en door bevroren zijn. Wanneer het water wat te warm is, zal het klimaatsysteem voor thuis niet optimaal werken. Bovendien verhoogt het toestel de luchtvochtigheid enorm. De luchtvochtigheid in de ruimte neemt vaak zodanig toe, dat het beklemmend wordt. Net of je in de tropen verblijft. Voordelen zijn het gebruiksgemak, de goede prijs/kwaliteit en de technische snufjes zoals de ingebouwde timer.

Conclusie

Het toestel werkt naar zeker naar behoren, maar zal de temperatuur in de kamer niet spectaculair doen zakken. Wel bezorgt het apparaat je een aangenamere gevoelstemperatuur. Zeker wanneer er met ijskoud water of heel goed bevroren koelelementen wordt gewerkt, dan mag je er op rekenen dat dit model zijn werk doet.