DOMO DO154A luchtkoeler

DOMO DO154A luchtkoeler

Kun je op een hete zomerse dag wel wat koelte gebruiken, maar hou je niet van de droge lucht van een airco? Dan ben je met een DOMO DO154A beslist verder geholpen. Dit model van luchtkoeler oogt klein en compact, maar zal je wel verrassen met de verkoelende lucht die het over je heen blaast. Dit klimaatbeheerssysteem is superhandig om overal met je mee te nemen. Zet het toestel naast je neer en geniet van het verkwikkend briesje die je huid doet tintelen.

DOMO DO154A overzichtDomo DO154A luchtkoeler

De schattige miniversie onder de DOMO luchtkoelers is de populaire DO154A. Het toestel is klein en heel compact, maar is zeker krachtig genoeg om jouw persoonlijke ruimte van verfrissende en koele lucht te voorzien. De DO154A is ideaal om overal met je mee te nemen. Zet het toestel dicht bij jou om optimaal te genieten van de verkoelende bries. Het is vanzelfsprekend dat dit model minder geschikt is voor het verkoelen van grote ruimtes, want daarvoor is het vermogen niet hoog genoeg. Maar onderschat deze air cooler niet! Het toestel kan naast verkoelen namelijk ook de lucht bevochtigen.

In de doos

  • DOMO DO154A
  • Adapter
  • Handleiding

Bediening en onderhoud van de DOMO DO154A

Dit toestel zet je aan met één druk op de aan-uitknop. Het toestel start op de laagste snelheidsstand. Wil je de snelheid verhogen, druk dan nogmaals op de aan-uitknop. Om hem te reinigen trek je eerst en vooral de stekker uit het stopcontact. De buitenkant van het toestel is eenvoudig schoon te maken met een vochtige doek. Eventueel kan je hiervoor een gewoon schoonmaakmiddel aan het zeepsop toevoegen, maar gebruik nooit chemische, schurende of bijtende schoonmaakproducten. Denk er ook aan om al het water uit het reservoir te verwijderen wanneer je het toestel voor langere tijd opbergt.

Om een goede werking van de DOMO lucht koeler te garanderen, wordt aangeraden om het koelmembraan te vervangen na 540 gebruiksuren. Je hoeft dit uiteraard niet zelf bij te houden, het indicatielampje van het koelmembraan zal rood oplichten op het moment dat deze uren verstreken zijn. Het koelmembraan vervangen kan heel eenvoudig door de behuizing te openen en een nieuw koelmembraan met de V-vormige openingen naar boven te plaatsen en de behuizing daarna te sluiten. Druk tenslotte op de resetknop en het toestel is terug klaar voor gebruik.

Voor- en nadelen van de DOMO DO154A

Een groot voordeel van de DOMO DO154A is met stip het compacte en handige formaat. Je neemt deze miniversie overal mee naar toe. Het toestel is makkelijk in gebruik en ook in onderhoud. Nadeel van is het kleine formaat van het waterreservoir. Door de beperkte inhoud raakt het uiteraard snel leeg en moet het vaak opnieuw bijgevuld worden. Daarnaast is het toestel ook vrij luidruchtig.

Conclusie

De DOMO DO154A doet wat de makers ervan beloven: het toestel zorgt voor een fris briesje in jou persoonlijke ruimte, zonder daarbij de ruimte volledig en spectaculair te laten afkoelen zoals een airco zou doen. Wil je in je woning klimaatbeheersing? Dan is dit een handig product!