DOMO DO153A luchtkoeler

DOMO DO153A luchtkoeler

Het leven kan toch zo simpel zijn… Dankzij een vernuftige techniek biedt de DOMO DO153A aircooler je verkwikkende verkoeling in je persoonlijke ruimte. Geen last meer van prikkende ogen of een vervelende prikkelhoest door de droge lucht die de airco uitblaast. Deze luchtkoeler werkt op de natuurlijk basis van waterdamp, met als resultaat een heerlijke koele bries.

DOMO DO153A overzicht

Domo DO153A luchtkoeler

De DOMO DO153A is zo veel meer dan een gewone luchtkoeler. Het toestel kan namelijk naast verkoelen, ook de lucht ventileren en gaan bevochtigen. Door deze extra functies kan dit apparaat dus ook buiten het zomerseizoen gebruikt worden. Heb je een kamer met een te droge lucht door de verwarming bijvoorbeeld? Gebruik dan de DO153A om de lucht te bevochtigen. De snelheid waarmee dit multifunctionele toestel de lucht moet uitblazen, hou je volledig zelf onder controle met de drie snelheidsstanden.

Het apparaat werkt in ieder geval energiezuinig. Er is bovendien een timerfunctie ingebouwd waarbij je de tijd waarna de lucht koeler dient af te slaan kan instellen van 1 tot 7 uur. Het toestel zal dus nooit onnodig staan draaien en doelloos energie verbruiken. Een handige afstandsbediening maakt het plaatje af. De air cooler heeft drie verschillende programma’s: Kies je voor ‘Normal’, dan zal de ventilator aan de door jou geselecteerde snelheid draaien (laag, middel of hoog). De stand ‘Breeze’ zorgt ervoor dat de ventilator automatisch en volledig willekeurig van snelheid zal veranderen om op die manier een natuurlijke luchtstroom te realiseren. In de slaapmodus wordt eveneens een soort zeebries nagebootst, maar die zal elk half uur in kracht afnemen.

In de doos

  • DOMO DO153A
  • 2 koelelementen
  • Handleiding
  • 4 wieltjes
  • Afstandsbediening
  • Knoopcelbatterij voor de afstandsbediening

Bediening en onderhoud van de DOMO DO153A

Om de DOMO aircooler aan te zetten, druk je op gewoon op de aan/uitknop. De ventilatierichting is eenvoudig aan te passen door het ventilatierooster omhoog of omlaag te draaien. Wil je de uitgeblazen lucht goed over de ruimte verdelen, dan druk op de oscillatieknop om de oscillatierichting van links naar rechts en omgekeerd te laten verlopen. Maak het filter elke 1 of 2 maanden schoon. De filter kun je wassen in licht zeepsop en aan de lucht laten drogen. Het stoffilter kan gereinigd worden met zuiver water en een zachte borstel. Voor een langdurig gebruik is het aangeraden om het waterreservoir 1 keer per maand schoon te maken. Stofzuig nu en dan ook het ventilatierooster of maak het schoon met een vochtige doek.

Voor- en nadelen van de DOMO DO153A

Grote troef van de DO153A is de oscillatieknop waarmee je de uitgeblazen lucht gelijkmatig over de ruimte verdeeld. Bijkomend voordeel is de extra beveiliging bij een leeg waterreservoir: het apparaat zal automatisch uitschakelen.

Conclusie

Wil je graag een klimaatbeheerssysteem thuis? De DOMO DO153A koelt de ruimte niet af zoals een klassieke vaste of mobiele airco, maar dat is ook niet de bedoeling en mag je van een dergelijk toestel ook niet verwachten. Het toestel biedt je wel een verfrissende wind. De extra oscillatiefunctie geeft een extra verkoelend gevoel.