De'Longhi luchtontvochtigers

een luchtontvochtiger

bestrijdt vocht

De’Longhi luchtontvochtigers – Werken aan een beter binnenklimaat

De De’Longhi luchtontvochtiger is een van de apparaten die je aan kunt schaffen om jouw huis van een goed binnenklimaat. Hiervoor zijn veel verschillende modellen op de markt gebracht, waardoor er altijd een goede oplossing voor jou bij zit. De’Longhi is hierbij een van de marktleiders op het gebied van een ontvochtiger. Daarbij is ook gekeken naar het design. Een luchtontvochtiger kan hierdoor een vast onderdeel van het interieur worden. Je gaat het bijna niet merken dat deze in de kamer staat, waar het geluidsniveau ook een steentje aan bijdraagt.

Welke De’Longhi luchtontvochtiger kopen?

De'Longhi luchtontvochtiger (Tasciugo AriaDry DEX216F)De’Longhi luchtontvochtigers komen in verschillende vormen en maten. Je kunt voor ieder interieur een goed model verkrijgen, waarbij je ook meerdere prijsklassen terug kunt vinden. Aan de hand van de specificaties heb je zo voor jouw ruimte een goede ontvochtiger, waardoor vochtproblemen en schimmelvorming verleden tijd zijn. Zelfs met een beperkte ventilatie kun je ervoor zorgen dat de ruimte geen hoge luchtvochtigheid overhoudt. Je voorkomt met een ontvochtiger dus een hogere kostenpost door het aantasten van meubelstukken.

Een van de beste lucht ontvochtigers die je tegen kunt komen tijdens jouw zoektocht is de De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F. Deze ontvochtiger is geschikt voor ruimtes tot 75 kubieke meter. Hiervoor wordt tot 16 liter vocht per dag uit de ruimte onttrokken. Dankzij de antivorst thermostaat kan deze zelfs in de koudste ruimtes geplaatst worden. In ieder jaargetijde kun je daarom gebruik maken van de ontvochtiger. Een ander model is de DEX214F. Deze is voor de iets kleinere ruimtes en onttrekt 14 liter vocht per dag. Deze kent tevens een wasdroogfunctie, waardoor jouw was nog sneller droogt in de ruimte. Voor ruimtes tot 20 vierkante meter kan de AriaDry DEX210 een goed alternatief zijn.

Wat zijn de voordelen van De’Longhi luchtontvochtigers?

Een van de grootste voordelen van de De’Longhi luchtontvochtigers is dat deze een stijlvol design hebben. Dit design zorgt ervoor dat het geen afbreuk op jouw interieur ontstaat en je het klimaatsysteem het gehele jaar kunt laten staan. Er zijn hiervoor verschillende kleuren te verkrijgen, waardoor je het geheel aan kunt passen. Een ander voordeel is de capaciteit. Er zijn meerdere capaciteiten te verkrijgen, welke allemaal voor een andere ruimte gebruikt kunnen worden. Zo kun je hem in de badkamer plaatsen of in de woonkamer. Het maakt niet uit waar je hem voor aanschaft, je kunt er alle kanten mee op. Zoek je echter een airco met ontvochtigingsfunctie, kijk dan eens bij de De’Longhi mobiele airco systemen.

Hoe werkt een De’Longhi luchtontvochtiger?

Een De’Longhi luchtontvochtiger moet je als eerste op de juiste plaats zetten. Zorg ervoor dat deze op de stroomvoorziening aangesloten kan worden, zodat deze aangezet kan worden. Daarna wordt de vochtige lucht aan de ruimte onttrokken. De stofdeeltjes en het vuil dat meegezogen wordt, gaat regelrecht in de filter. Hierdoor wordt het niet opnieuw de ruimte in geblazen. Het vocht gaat door naar de condensator. Hier blijven de luchtdeeltjes aan het koude oppervlak hangen, waarna deze condenseren en in de lekbak terecht komen. Deze lekbak dien je eens in de zoveel tijd leeg te maken voor het beste resultaat.

Zodra de lucht ontdaan is van het vocht wordt deze weer op kamertemperatuur gebracht. De lucht moet dan weer terug de ruimte in geblazen worden, zodat je geniet van een lage luchtvochtigheid. Gedurende de gehele dag wordt dit proces herhaalt. Zo kun je in iedere ruimte het vocht uit de ruimte halen, zonder dat hiervoor alle ramen en deuren open hoeven te staan. De nodige ventilatie komt daarbij mede van het apparaat, waardoor een raam openzetten al voldoende is voor het overige vocht af te kunnen voeren.

Speciale functies van een De’Longhi luchtontvochiger

Een van de speciale functies die je op de De’Longhi luchtontvochtigers terug kunt vinden is de wasdroogfunctie. Deze functie zorgt er namelijk niet alleen voor dat je geen vocht meer in de ruimte hebt, maar ook dat de was sneller droogt. Hierdoor sla je twee vliegen in een klap. Daarbij kun je ook verschillende instellingen plaatsen. Je bepaalt hierdoor zelf hoeveel vocht er wordt onttrokken aan een ruimte en met welke snelheid dit gebeurt. Hierdoor is iedere lucht ontvochtiger binnen een korte tijd voorzien van een lage luchtvochtigheid, terwijl jij alles zelf in de hand hebt.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Een De’Longhi luchtontvochtiger koop je niet zomaar. Het is een kleine investering, welke je aan moet passen aan jouw budget. Het is daarom belangrijk dat je weet hoeveel je uit kunt geven, zodat de keuze al beperkter wordt. Wanneer het budget vastgesteld is, moet je ook kijken welke specificaties er voor jou belangrijk zijn. Zo kun je bijvoorbeeld naar de instellingen kijken, maar ook naar het geluid. Mocht deze in een bepaalde ruimte staan waar je vaak te vinden bent, dan wil je immers niet gestoord worden door het geluid dat er geproduceerd wordt. Op deze manier kan zelfs een goedkope ontvochtiger voor jou de beste blijken te zijn!

De’Longhi luchtontvochtigers

  • Een design model voor iedere ruimte
  • Een duurzame oplossing voor vochtproblemen
  • Verschillende prijsklassen