Daikin split airco's

Een split airco

verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt

Daikin split airco’s – Een oplossing voor een aangename temperatuur

Een van de fabrikanten die je tegen gaat komen tijdens je zoektocht voor een split airconditioner is Daikin. Deze fabrikant kent verschillende modellen vaste airconditioning systemen, maar zijn te allen tijde voorzien van de hoogste energielabels. Hierdoor heb je altijd een goede energiebesparing als je voor dit merk kiest. Met deze split airco’s kun je ervoor zorgen dat er altijd een goede temperatuur in huis komt en dat het vocht onttrokken kan worden aan de ruimte. Het enige wat dan overblijft is een goed binnenklimaat, zonder dat je hiervoor veel verschillende apparaten aan hoeft te schaffen.

Welke Daikin split airco kopen?

Daikin split airco (FTXJ25MS+RXJ25M EMURA Silver)Daikin is gespecialiseerd in het ontwikkelen van energiezuinige apparaten. Dit is goed terug te zien in de verschillende modellen van de split airco’s. Welk model je ook aanschaft, je hebt altijd te maken met een energielabel A++ of hoger. Dit houdt in dat je ook in de toekomst aan de milieueisen gaat voldoen en aanzienlijk kunt besparen op de energiekosten. Echter zijn er nog meer specificaties die kenmerkend zijn. Zo heb je onder andere te maken met het koelvermogen en de functies van ieder model an sich.

Een van de modellen waar je naar zou kunnen kijken als je een Daikin split airco aan wilt schaffen, is de Daikin Comfora airco FTXP20M RXP20M. Deze split unit airconditioning komt met verschillende vermogens. Zo is er onder andere de 2kW. Deze heeft binnendelen, die bij ieder interieur passen. Het stijlvolle ontwerp wordt namelijk volledig meegenomen in het interieur. De buitenonderdelen bevestig je eenvoudig aan de buitenmuur. De besturing gebeurt aan de hand van een app, zodat je ook op afstand kan bepalen wat de airco gaat doen. Ook kun je voor de DAIKIN Airco EMURA FTXJ25MS+RXJ25M EMURA Silver gaan. Deze is over het algemeen duurder, maar ook veel zuiniger dan eerdergenoemd model.

Wat zijn de voordelen van Daikin split airco’s?

Een split airco van Daikin is over het algemeen duurder dan andere merken, maar het zijn wel een van de beste airco’s met buitenunit die je kunt kopen. Dit kan voor veel mensen als nadeel gezien worden, gezien een beschikbaar budget. Echter krijg je hier ook veel voor terug. Zo heb je altijd een energiezuinig apparaat, waarmee je gedurende de levensduur veel mee kunt besparen. Daarnaast past een Daikin in vrijwel ieder interieur door het moderne en stijlvolle design. Het zal hierdoor geen afbreuk doen aan de rest van de woning.

Hoe werkt een Daikin split airco?

Een Daikin split airco met buitenunit bestaat uit verschillende onderdelen. Zo heb je een binnenunit, welke het stijlvolle design heeft, en een buitenunit. De binnenunit is eigenlijk het gedeelte van de airconditioner wat een groot deel van het werk uitvoert. De binnenunit heeft namelijk een ventilator, waardoor de warme lucht uit de ruimte onttrokken wordt. Deze warme lucht wordt naar de warmtewisselaar gevoerd, om het daarna om te zetten naar koude lucht. De vloeistof in de unit verkoelt de lucht en laat de warme lucht via de buitenunit naar buiten gaan.

De vloeistof gaat verdampen doordat deze in contact komt met de warme binnenlucht. Dan is het de taak aan de compressor om de vloeistof weer te laten condenseren. De koelvloeistof kan dan weer teruggebracht worden naar de binnenunit, waarna de buitenunit ervoor zorgt dat de warme lucht de ruimte niet meer in gaat komen. Ook duwt de buitenunit de koude lucht naar de woning toe, waardoor je een aangename temperatuur in huis gaat krijgen. Bij het verwarmen van de ruimte gebeurt het proces in tegenovergestelde richting.

Speciale functies van een Daikin split airco

De Daikin split airco heeft een inverter. Deze inverter is een energiebesparende technologie, waardoor er nooit meer energie verbruikt gaat worden dan nodig is. De motorsnelheid wordt hierdoor efficiënt geregeld, doordat de energie hierin gestopt wordt in plaats van het starten en stoppen. Ook de app waarmee je de werking van de split unit airco in kunt stellen en bij kunt houden is onderscheidend. Je kunt het klimaatbeheerssysteem voor thuis of op kantoor namelijk verbinden met de wifi, waardoor je via een tablet of smartphone de instellingen kunt gaan regelen.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Als je gaat kijken naar een Daikin split airconditioning met buitenunit, dan moet je ervoor zorgen dat je voor jezelf helder op een rijtje bent waar je naar op zoek bent. Doordat er verschillende modellen met andere specificaties zijn, kan het namelijk al snel lastig worden om het juiste model ertussen te vinden. Zo moet je voornamelijk gaan kijken naar het benodigde vermogen om de ruimte te kunnen verkoelen en verwarmen. Ook zou je je eigen budget in het achterhoofd kunnen houden. Als je maar een beperkt bedrag kan betalen voor de vaste airconditioner, dan ben je genoodzaakt om hier een eerste filter op toe te passen en op zoek te gaan naar een goedkope airco met buitenunit.

Daikin split airconditioning

  • De beste oplossing voor iedere woning
  • In meerdere prijsklassen te vinden
  • Een stijlvol uiterlijk voor ieder interieur