Clean Air Optima bevochtigers

Een luchtbevochtiger

voorkomt droge lucht

Clean Air Optima luchtbevochtigers

Clean Air Optima is zo’n merk waarbij je meteen een goed beeld hebt van het bedrijf wanneer je de naam ziet. Schone lucht is een groot goed voor iedereen. Hoe schoner de lucht binnen je huis is, hoe gezonder dit voor je is en hoe hoger je kwaliteit van leven zal zijn. Maar zijn de luchtbevochtigers van dit merk de moeite waard? We laten het zien aan de hand van een aantal voorbeelden, waarbij ook de voordelen worden opgenoemd. Daarnaast laten we je zien hoe deze luchtbevochtigers werken en of ze eventueel speciale functies hebben waar je gebruik van kunt maken. Tot slot laten we je zien waar je rekening mee moet houden als je een Clean Air Optima luchtbevochtiger gaat kopen.

Welke Clean Air Optima luchtbevochtiger kopen?

Wil je een luchtbevochtiger kopen, dan kom je al vaak uit bij bekende merken. Een Clean Air Optima luchtbevochtiger valt ten eerste op door opvallende designs, waarbij de variatie onderling binnen het assortiment tevens iets is wat meteen in het oog springt. De CA-807 ziet er bijvoorbeeld heel anders uit in vergelijking met de CA-603. Ook qua type luchtbevochtiger is er veel variatie binnen het assortiment. Je hebt zowel luchtwassers als ultrasone luchtbevochtigers.

Daarnaast valt op dat je bij varianten die geschikt zijn voor kleinere ruimtes kunt kiezen voor een hogere mate van luchtvochtigheid, terwijl dit peil bij bevochtigers voor grotere ruimtes lager ligt. Op alle modellen is een hygrometer aanwezig, waardoor je deze nooit apart hoeft aan te schaffen. Zo weet je ook precies voor welke stand je moet kiezen, waarom zou je immers kiezen voor een hoge stand als de luchtvochtigheid al hoog is binnen een kamer? Dit soort gemakken zorgen er voor dat een Clean Air Optima luchtbevochtiger sowieso een aankoop waard is, voor welke variant je ook kiest.

Goedkoop en duurder alternatief: CA-603 en CA-807

Clean Air Optima luchtbevochtiger (CA-807)Om een goed beeld te krijgen van het aanbod van een producent, is het aan te raden zowel de duurste als de goedkoopste variant nader te bekijken. Zo weet je ongeveer wat je kunt verwachten van het gehele assortiment. Laten we daarom beginnen met de Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger, de duurste variant. Deze luchtwasser kan de lucht van een ruimte tot maximaal 70 vierkante meter bevochtigen. Hierbij kun je het peil instellen tussen de 50% en 66%. Een hygrometer is aanwezig, zodat je altijd het peil kunt aflezen. Ook de luchtkwaliteit gaat omhoog wanneer je de CA-807 gebruikt, want deze vangt stof en pollen op. Het reservoir is flexibel en eenvoudig om te vullen.

Een iets minder dure variant is de CA-606, maar een van de goedkoopste opties binnen het aanbod van deze producent is de Clean Air Optima CA-603. Dit is een ultrasone bevochtiger die tevens gebruik maakt van ionisatie, waardoor het dus ook de lucht kan reinigen. Reinigers werken optimaal waarna het luchtvochtigheidspeil tussen de 40% en 60%, dus ze vullen elkaar perfect aan. Op deze goedkope luchtbevochtiger is een hygrometer is aanwezig. Naast reservoir voor water heb je ook de optie om geurolie in een reservoir te doen, voor een heerlijke geur. Je kunt de lucht binnen ruimtes tot maximaal 45 vierkante meter bevochtigen.

Wat zijn de voordelen van Clean Air Optima luchtbevochtigers?

Je hebt de eigenschappen van zowel de duurste als de goedkoopste variant kunnen lezen. Wat opvalt is hoe goed de goedkoopste variant is. Hier kan de goedkoopste variant van menig ander merk niet aan tippen. Kortom, als je kiest voor een Clean Air Optima luchtbevochtiger, zit je altijd wel goed. Daarnaast valt op dat een hygrometer altijd inbegrepen is. Zo kun je altijd het peil zien, en bovendien hoef je deze nu niet apart aan te schaffen.

Hoe werkt een Clean Air Optima luchtbevochtiger?

De werking van een klimaatsysteem voor thuis hangt af van het soort waar je voor kiest. Luchtwassers gaan namelijk anders te werk dan ultrasone luchtbevochtigers. Wel is het zo dat je beide per hand moet bedienen, van afstand bedienen is niet mogelijk. Alle varianten vereisen netstroom om te kunnen functioneren.

Speciale functies van een Clean Air Optima bevochtiger

In tegenstelling tot vele andere luchtbevochtigers, zijn de bevochtigers in staat om tegelijkertijd ook de lucht binnen een ruimte te zuiveren. Zo is de CA-603 in staat om, middels ionisatie, de lucht binnen een vertrek te reinigen terwijl het luchtvochtigheidspeil ook optimaal is. Zo vullen deze functies elkaar optimaal aan. Ook kun je bij de CA-603 een heerlijke geur verspreiden middels dit apparaat dankzij het hiervoor bestemde reservoir.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Luchtbevochtigers zijn geschikt voor bepaalde ruimtes. Als een luchtbevochtiger ruimtes tot maximaal 45 vierkante meter kan bevochtigen, houdt dit meteen in dat het ruimtes groter dan dat niet aankan. Let hier dus goed op, en kies altijd de beste bevochtiger die de complete ruimte kan bevochtigen. Daarnaast moet je beslissen of een reservoir voor geurolie van belang is voor je of niet. Een hygrometer hoef je in ieder geval niet aan te schaffen, deze is altijd aanwezig. In het assortiment vind je overigens ook Clean Air Optima luchtreinigers en Clean Air Optima luchtonvochtigers.