Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger

Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger

Clean Air Optima heeft een goede naam hoog te houden als het gaat om luchtreinigers en luchtbevochtigers. De naam van het merk zegt het al: zij zijn gespecialiseerd in een schone lucht van hoge kwaliteit voor iedereen. Ook hun luchtbevochtigers dragen hier aan bij. De duurste variant uit hun assortiment is de Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger. Maakt dit apparaat de verwachtingen waar?

Clean Air Optima CA-807 overzichtClean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger met reinigingsfunctie

De Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger kan de lucht binnen ruimtes tot wel 70 vierkante meter bevochtigen. Dit is erg ruim voor een luchtbevochtiger. Het peil wat hierbij bereikt kan worden, ligt tussen de 50% en 66%. De Clean Air Optima CA-807 is een luchtwasser, waarbij middels de roterende schijven de lucht binnen wordt gehaald, waarna het bevochtigd wordt. Bijkomend voordeel is dat door deze techniek ook de lucht gelijk wordt gevrijwaard van pollen en stof. Een hygrometer is aanwezig.

In de doos

  • Clean Air Optima CA-807
  • Handleiding

Installatie van de Clean Air Optima CA-807

Om gebruik te kunnen maken van de Clean Air Optima CA-807, zul je deze moeten voorzien van netstroom. Hier zul je rekening mee moeten houden wanneer je een geschikte locatie voor het apparaat zoekt. Als je niet zeker weet hoe iedere functie werk, kun je de meegeleverde handleiding raadplegen.

Technische specificaties CA-807

  • Oppervlak: 70 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 50% – 66%
  • Type: luchtwasser
  • Nachtmodus: ja
  • Geluidsniveau: 25 dB – 45 dB
  • Inhoud: 5 liter

Bediening en onderhoud van de CA-807 luchtbevochtiger

Helaas is het niet mogelijk om de CA-807 luchtbevochtiger van afstand te bedienen. Je zult dus ouderwets de knoppen van het apparaat moeten gebruiken. Het waterreservoir moet gevuld worden met water. Gelukkig kan dit reservoir losgekoppeld worden, wat het vullen een stuk eenvoudiger maakt.

Dit climate control systeem maakt gebruik van een waterreservoir, maar deze kan in het begin sneller leeg raken dan gemiddeld. Als je het apparaat een tijdje niet gebruikt hebt, is het tevens aan te raden om het water in het reservoir te verversen dan wel het reservoir schoon te maken.

Voor- en nadelen van de CA-807 luchtbevochtiger

Met een maximaal oppervlak van 70 vierkante meter is de Clean Air Optima CA-807 geschikt voor diverse soorten ruimtes. Dankzij de aanwezigheid van een hygrometer kun je altijd het luchtvochtigheidspeil in de gaten houden. De CA-807 zorgt er voor dat deze tussen de 50% en 66% schommelt. Het geluidsniveau is van nature laag, en er is ook een nachtmodus. De inhoud van het reservoir is 5 liter, wat groot is.

Er is geen mogelijkheid om de Clean Air Optima CA-807 van afstand te besturen. Daarnaast ontbreekt de mogelijkheid om geuren te verspreiden via een speciaal reservoir voor geurolie. Bij andere modellen uit het assortiment van Clean Air Optima CA-807 is dit wel een mogelijkheid.

Conclusie

De Clean Air Optima CA-807 luchtbevochtiger is een uitstekende optie als je op zoek bent naar een luchtbevochtiger die de lucht binnen ruimtes tot 70 vierkante meter kan bevochtigen. Een hygrometer laat je altijd zien wat het peil is, en hier kun je de stand dan ook op aanpassen. Ook is het geluidsniveau laag en is er een nachtmodus aanwezig, zodat dit apparaat je slaap niet zal onderbreken.