Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger

Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger

Het liefst wil je zo veel mogelijk kwaliteiten in één apparaat. Een luchtbevochtiger die ook nog eens de lucht binnen een ruimte kan zuiveren? Dat is helemaal perfect. De Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger biedt je de mogelijkheid om van het beste van beide werelden te genieten. En dat voor een relatief lage prijs. Is deze air humidifier ook een aankoop waard?

Clean Air Optima CA-606 overzichtClean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger ultrasoon

Voor het bevochtigen van relatief grote ruimtes kun je de Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger inzetten. Het klimaatsysteem kan lucht in ruimtes tot 65 vierkante meter perfect bevochtigen, waarbij het peil kan alterneren van 45% tot 90%. Dit is een ultrasone bevochtiger, waarbij water wordt omgezet in nevel middels trillingen. Daarnaast kan dit model ook de lucht reinigen middels de ionisatie functie. Alhoewel er geen nachtmodus aanwezig, voert het apparaat zijn werkzaamheden op een consistent laag geluidsniveau van 25 dB uit.

In de doos

  • Clean Air Optima CA-606
  • Handleiding

Installatie van de luchtbevochtiger

Het mooie aan het installeren van deze lucht bevochtiger is dat je er weinig tijd kwijt aan zult zijn. Het enige waar je op moet letten is dat je een goede locatie vindt met voorziening van stroom. Netstroom is namelijk een vereiste. Wanneer dit je is gelukt, is het apparaat klaar om te beginnen. Voor vragen kun je terecht bij de handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 65 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 45% – 90%
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 25 dB
  • Inhoud: 5 liter

Bediening en onderhoud van de Clean Air Optima CA-606

Om de Clean Air Optima CA-606 luchtbevochtiger te kunnen bedienen, moet je gebruik maken van de knoppen op het apparaat zelf. Van afstand kun je dit model niet bedienen. Via de knoppen selecteer je de stand, en daarnaast kun je via deze manier ook de ionisator functie inschakelen. Reinigers en bevochtigers vullen elkaar perfect aan, en deze klimaatbeheersing illustreert dit.

Door het gebrek aan filters, hoef je in principe weinig onderhoud te plegen aan dit apparaat. Er zijn geen onderdelen die om de zoveel maanden vervangen moeten worden. Wel is het aan te raden om het waterreservoir geregeld te reinigen, zodat deze in een goede conditie blijft.

Voor- en nadelen van de Clean Air Optima CA-606

Door het grote oppervlak dat bevochtigd kan worden, is de Clean Air Optima luchtbevochtiger in principe geschikt voor elke ruimte binnen je woning. Door de zachte werking kun je deze zelfs in de slaapkamer plaatsen. Hierbij kan een peil tussen de 45% en 90% behaald worden. De inhoud van het reservoir is 5 liter, groot genoeg zodat je niet te frequent deze hoeft bij te vullen. Het grootste pluspunt is de ionisatie functie, waardoor je de lucht tevens kunt reinigen. En dat alles voor een relatief lage prijs.

Deze klimaatbeheerser is een ultrasone bevochtiger, en aan deze methode kleven enkele nadelen. Ten eerste kun je dit alternatief beter niet kiezen als je huisdieren hebt, want zij vinden het geluid van dit apparaat niet fijn. Mensen horen het niet, maar dieren wel. Daarnaast zorgen de trillingen er voor dat het water lichtjes kan spatten, wat niet goed is voor houten ondergronden.

Conclusie

Ga je deze bevochtiger kopen, dan maak je een fantastische keuze. Het oppervlak dat bevochtigd kan worden is zeer ruim, het apparaat gaat stil te werk en dankzij de handige ionisatie functie kan de lucht meteen vrij gewaard worden van stof, pollen en vergelijkbare soorten vuil. Tenzij de hierboven genoemde nadelen je een brug te ver zijn, is deze klimaatbeheersing voor thuis een uitstekende aankoop.