Clean Air Optima CA-603 luchtbevochtiger

Clean Air Optima CA-603 luchtbevochtiger

Clean Air Optima heeft als bedrijf het expliciete doel om je binnen je woning een lucht van een hoge kwaliteit te bieden. Hierbij gaat het niet alleen om schone lucht, maar ook om lucht die optimaal bevochtigd is. Daar gebruik je een luchtbevochtiger voor. Eén van de goedkopere alternatieven is de Clean Air Optima CA-603 luchtbevochtiger. Is deze humidifier een aankoop waard?

Clean Air Optima CA-603 overzichtClean Air Optima CA-603 ultrasone luchtbevochtiger

Ondanks dat de Clean Air Optima CA-603 luchtbevochtiger een van de goedkoopste luchtbevochtigers is binnen het aanbod van dit merk, beschikt deze bevochtiger over een aantal aantrekkelijke kwaliteiten. Het toont eens te meer aan dat Clean Air Optima een uitstekend merk is op dit vlak. De totale ruimte waarin de lucht bevochtigd kan worden middels dit apparaat is 45 vierkante meter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van ultrasone technieken. Een hygrometer is aanwezig, en het geluidsniveau is consistent laag.

In de doos

  • Clean Air Optima CA-603
  • Handleiding
  • Afstandsbediening

Installatie van de Clean Air Optima bevochtiger

Een lucht bevochtiger zoals dit model werkt op netstroom, wat iets is waar je rekening mee moet houden als je dit apparaat gaat plaatsen. Verder ben je weinig tijd kwijt aan het installeren van dit model. Als iets niet duidelijk is, kun je gebruik maken van de handleiding

Technische specificaties

  • Oppervlak: 45 vierkante meter
  • Hygrometer: ja
  • Luchtvochtigheid: 45% – 90%
  • Type: ultrasone bevochtiger
  • Nachtmodus: nee
  • Geluidsniveau: 25 dB
  • Inhoud: 5 liter

Bediening en onderhoud van de Clean Air Optima CA-603

Ten eerste kun je dit apparaat bedienen middels de knoppen op de lucht bevochtiger zelf. Een handige display toont alle relevante info. Daarnaast is het mogelijk om het toestel van afstand aan te sturen middels de meegeleverde afstandsbediening. Ook moet het reservoir gevuld worden met water. Deze is handig afneembaar. Tot slot is er een speciaal reservoir voor geuroliën.

Goed om te weten is dat het apparaat gebruik maakt van een waterreservoir. Deze dien je niet alleen op tijd aan te vullen, maar ook van tijd tot tijd te reinigen. Hetzelfde geldt voor het reservoir voor de geuroliën. Het exterieur afstoffen is daarnaast ook geen overbodige luxe.

Voor- en nadelen van de Clean Air Optima CA-603

Dit is een ultrasone bevochtiger, wat een goede techniek is om de lucht te bevochtigen. Je kunt kiezen tussen een peil van 45% tot 90%. Op de hygrometer kun je altijd aflezen wat het peil is, en hier de stand op aanpassen. Het geluidsniveau is altijd laag. De inhoud van het reservoir, 5 liter, is ruim. Bovendien kun je ruimtes van een aangename lucht voorzien middels het geurolie reservoir. Tot slot is er de ionisatie functie, waardoor het apparaat ook kan reinigen.

Op deze luchtbevochtiger van Clean Air Optima is geen nachtmodus aanwezig, maar dit is niet per se een gebrek aangezien het geluidsniveau consistent laag is. Echter is het display erg zichtbaar en kan deze niet donkerder worden gezet, zodat de het geen goede optie is voor je slaapkamer. De ultrasone functie kan er voor zorgen dat het water gaat spetteren, waardoor je dit apparaat niet op een houten ondergrond kan plaatsen.

Conclusie

Voor een goedkopere optie beschikt de Clean Air Optima CA-603 luchtbevochtiger over een aantal uitstekende kwaliteit. Natuurlijk zijn er ook een aantal nadelen, maar al met al is dit klimaatsysteem voor thuis een goede aankoop als je op zoek bent naar een goedkopere luchtbevochtiger.