Chigo split airco's

Een split airco

verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt

Chigo split airco’s – Samenwerking met Tristar

Wat Chigo een streepje voor geeft op de concurrentie is het feit dat Chigo zich louter focust op airconditioners en daaraan gerelateerde accessoires. Voor andere grote merken zijn airconditioners een onderdeel van hun assortiment, maar ze verkopen daarnaast ook nog vele andere huishoudelijke apparaten. Of dit betere of slechtere airco’s oplevert, zul je zelf moeten ondervinden. Toch blijkt uit rondvraag onder Nederlandse consumenten dat de (split) airco’s van Chigo altijd hoog beoordeeld worden. Chigo werkt vaak samen met Tristar, een bekende naam op het gebied van huishoudelijke apparaten. Zij geloven dat kwaliteit niet een luxe behoort te zijn die je alleen met veel geld kunt kopen, maar dat kwaliteit voor iedereen bereikbaar dient te zijn. Daarom maken zij kwalitatief goede producten die voor scherpe prijzen te koop zijn. Ook voor Chigo is dit een belangrijke regel. Kwaliteit moet voor iedereen te koop zijn, ongeacht het budget dat je te besteden hebt. En dat zie je onder meer terug bij een Chigo split airco.

Welke Chigo split airco kopen?

Chigo split airco (AC-5422)Bij Chigo kun je een kwalitatief en betaalbare split airco kopen indien je dit wilt. En naast dat kwaliteit voor iedereen te koop moet zijn, heeft Chigo nog een ander pluspunt. Er zijn vele uitstekende split airconditioning systemen te vinden binnen het assortiment. Een goed voorbeeld hiervan is de Tristar Chigo AC-5422 split airco. Dit model uit 2019 kan naast verkoelen ook verwarmen, dankzij de warmtepomp waarvan het voorzien is. Het koelvermogen is 12.000 BTU op 3500 W. Hierdoor is de AC-5422 geschikt voor ruimtes met een inhoud van maar liefst 160 kubieke meter. Bovendien is de energieklasse A++, dus dit is ook nog eens een zuinig model. Deze Chigo split airco komt inclusief afstandsbediening en je mag dit model zelf monteren. Goed om te weten is dit een van de best verkochte split airco’s is. Daarnaast is het ook nog eens een goedkope split airco!

Een ander goed voorbeeld binnen het aanbod van Chigo is de AC-5421. Ook dit model vaste airco is voorzien van zowel een airconditioner als een warmtepomp, zodat zowel koelen als verwarmen mogelijk. Het koelvermogen ligt rond de 9000 BTU, wat een bereik oplevert van 88 kubieke meter. Uitermate geschikt voor het verwarmen van ruimtes bij temperaturen tot -15 graden Celsius buiten. Bovendien kun je zelf eenvoudig de temperatuur uitstellen, die loopt van 16 tot 32 graden Celsius. Een handige afstandsbediening wordt meegeleverd.

Wat zijn de voordelen van Chigo split airco’s?

Het eerste wat opvalt aan de Chigo split airco’s is het feit dat allen zuinig zijn. Een split airconditioning systeem met een laag energielabel komt eigenlijk nauwelijks voor. Door de samenwerking met Tristar wordt het credo van dit merk geëtaleerd: veel kwaliteit voor een scherpe prijs. Dit maakt de split airconditioning van Chigo dan ook toegankelijker dan de dure modellen van andere merken. Een bijkomend voordeel van Chigo als merk is dat je ook bij hen terecht kunt voor het los kopen van accessoires voor je airconditioner. Een nieuwe afstandsbediening of filters zijn hier goede voorbeelden van.

Hoe werkt een Chigo split airco?

De meeste modellen van Chigo kun je eenvoudig aansturen aan de hand van een afstandsbediening. Handig, want nu kun je overal binnen een ruimte het apparaat aansturen zonder dat je er continu naartoe moet lopen. Je kunt zelf de temperatuur instellen. De vaste airconditioners van Chigo kunnen zowel verkoelen als verwarmen, ideaal voor ieder seizoen kortom. Vaak zijn de split airco’s van dit merk bovendien door jezelf te installeren, wat weer scheelt qua installatiekosten.

Speciale functies van een Chigo split airco

Naast dat er weinig andere merken zijn die zuiniger zijn dan de modellen van Chigo, valt ook het gemak op waarmee je deze klimaatbeheersing voor in huis kunt aansturen. Nog een pluspunt is de aanwezigheid van zowel afkoel- als opwarmmogelijkheden. De systemen kunnen grote ruimtes voorzien van verkoeling dan wel warmte. Ook dit kan niet van ieder model (van andere merken) gezegd worden.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Ten eerste is het altijd aan te raden om te checken of je een model zelf mag monteren, of je dit door een installateur moet laten doen. Dit laatste kost natuurlijk extra, maar dan weet je wel dat alles optimaal gemonteerd is voor gebruik. Tevens kan het zijn dat je een Chigo split airco wel zelf mag monteren, maar dat je het installeren van de F-gassen over moet laten aan een specialist. Lees je vooraf goed in of dit nodig is of niet. Tip: heb je echt een airconditioning nodig die erg grote ruimtes moet kunnen koelen, dan is de AC-5408 een goede keuze met een BTU van maar liefst 18000.

Chigo split airconditioning

Er zijn vele merken op het gebied van split airconditioning systemen waar je uit kunt kiezen, en Chigo is er één van. Waar voor andere merken air conditioners louter één van de producten zijn waar je uit kunt kiezen binnen hun assortiment, zijn airconditioners de specialiteit van Chigo. En omdat al hun focus uit gaat naar deze producten, zijn deze dan ook van een hoge kwaliteit. Naast dat je van dit merk hele systemen aan (split) airco’s kunt aanschaffen, kun je bij hen ook terecht voor accessoires voor het klimaatsysteem. Hierbij kun je denken aan bijvoorbeeld een (nieuwe) afstandsbediening. Maar ook filter sets behoren tot de mogelijkheden. Dit alles maakt Chigo tot één van de betere specialisten op dit gebied van dit moment.