Chigo AC-5421 split unit airco

Chigo AC-5421 split unit airco

Voor de mid-grote tot grote ruimtes kun je kiezen voor de Chigo AC-5421 split unit airco. Deze split airco is in het assortiment van vele grote webshops te vinden, waaronder Bol.com. Deze split airconditioner is ontstaan uit een samenwerking tussen Chigo en Tristar. Tristar staat bekend om zijn vele elektronische apparaten van een hoge kwaliteit maar voor een betaalbare prijs. Dit is dan ook een eis van dit merk: kwaliteit en gemak moet voor iedereen betaalbaar zijn. Chigo is een specialist op het gebied van airconditioners. Door samen de handen ineen te slaan, hebben ze een serie aan uitstekende split airco’s gecreëerd voor scherpe prijzen. Deze Chigo split unit airconditioner is hier een goed voorbeeld van.

Chigo AC-5421 split unit airco overzicht

Chigo AC-5421 split aircoDe Chigo Split Unit Airco is het meest geschikt voor gemiddelde tot mid-grote ruimtes. Het koelvermogen ligt rond de 9000 BTU, waardoor deze split airco het best tot zijn recht komt in ruimtes met een inhoud van maximaal 88 kubieke meter. Dit is een zuinige airco dat van het energielabel A++ voorzien is. Qua geluidsniveau ligt de piek rond de 28 Db, wat niet hoog is. Je zult hier dus geen last van hebben. Naast verkoelen is ook verwarmen mogelijk. Bestel je dit klimaatbeheerssysteem, dan vind je in de doos een binnenunit, buitenunit en afstandsbediening.

Installatie van de Chigo AC-5421 airconditioning

Het installeren van de Chigo split airco is een kwestie van het monteren van zowel de binnen- als de buitenunit. Hier hoef je geen professionele vakman voor in te schakelen, want deze werkzaamheden kun je zonder problemen zelf uitvoeren. Wil je gebruik maken van F-gassen? In dat geval heb je wel de hulp van een expert nodig.

Technische specificaties

  • Energielabel: A++
  • Koelvermogen: 9000 BTU
  • Ruimte: 88 kubieke meter
  • Geluid: minder dan 28 Db
  • Inclusief afstandsbediening
  • Zelfmontage: ja
  • Modi: verkoelen, verwarmen en ontvochtigen

Bediening en onderhoud van de Chigo AC-5421 split unit airco

Op twee manieren kun je de Chigo AC-5421 split airconditioning bedienen. Ten eerste kun je ouderwets middels het display op de airco zelf alle aanpassingen maken. Van het aan en uit zetten tot het instellen van de temperaturen, het kan allemaal hier. Maar je kunt ook gebruik maken van de inventieve afstandsbediening om de split unit airco – van waar je ook zit – aan te sturen. Voor dit model geldt wat voor de meeste modellen geldt: verwissel tijdig de filters. Deze kunnen vol raken. Hierdoor werkt de vaste airco minder goed, en moet deze meer kracht zetten om goed te werken. Dit zorgt er voor dat je airco minder lang mee gaat. Filters verwisselen verlengt dus de levensduur en ook het regelmatig reinigen van de buitenkant is een aanrader.

Voor- en nadelen van de Chigo AC-5421 split airco

Voor de gemiddelde tot mid-grote ruimtes volstaat de Chigo Split Unit Airco prima. Met een koelvermogen van 9000 BTU kunnen ruimtes met een inhoud tot 88 kubieke meter verkoeld dan wel verwarmd worden. Door zijn multifunctionaliteit kun je deze split airco het gehele jaar door gebruiken. De airco is van afstand te besturen. Voor de grotere ruimtes zul je behoefte hebben aan een split airco met meer koelvermogen. Ventileren is helaas geen optie op deze airconditioning. Daarnaast dien je een koelleiding apart te bestellen. Deze zit niet inbegrepen.

Conclusie

De Chigo Split Unit Airco heeft alles wat je nodig hebt om mid-grote kamers te verkoelen dan wel te verwarmen. Je kunt deze betaalbare split airco het gehele jaar door inzetten. Waar je ook zit, je kunt stuurt het klimatiseringssysteem eenvoudig aan middels de afstandsbediening. Door het lage geluidsniveau merk je soms niet eens dat de airco aan staat.