Carrrier split airco's

Een split airco

verkoelt, ontvochtigt, ventileert en verwarmt

Carrier split airco’s – Een oplossing voor een aangename temperatuur

Carrier streeft ernaar om milieuvriendelijke oplossingen te bedenken voor ieder huishouden, zonder dat je hiervoor veel gaat betalen. De split airconditioning systemen van deze fabrikant zijn hierdoor een aantrekkelijke aankoop. Een split airco kan ervoor zorgen dat de temperatuur in huis eenvoudig geregeld kan gaan worden, terwijl je hier geen extra stookkosten bij gaat krijgen. Ook een aparte ventilator of luchtontvochtiger is verleden tijd. De modellen van deze fabrikant staan namelijk te allen tijde garant voor een compleet resultaat, waarbij een goed binnenklimaat het einddoel is. Als je gaat kijken naar een vaste airco, dan is deze fabrikant een goede keuze.

Welke Carrier split airco kopen?

Carrier split airco (42QHC018D8S)Carrier split airco’s komen in verschillende modellen. Een ding hebben ze over het algemeen met elkaar gemeen: ze hebben een stijlvol uiterlijk, waardoor je geen gevaarte meer in de woning hebt hangen die afbreuk doet aan het interieur. Daarbij ben je ook altijd verzekerd van de beste prestaties en een energiezuinige oplossing. Als je bijvoorbeeld gaat kijken naar de Carrier 42QHC009ES, dan zie je gelijk dat deze klein is. Het vermogen wat erbij komt kijken is 2,7 kW. Hierdoor is een gemiddelde woonkamer eenvoudig te verkoelen.

Ook de Carrier 42QHC018D8S is een wandmodel die in ieder interieur past. Dit model is iets duurder, maar geeft je daarvoor een hoger vermogen terug. Met een koelvermogen van 5,3 kW is deze namelijk geschikt voor grotere ruimtes, zoals bijvoorbeeld winkels en kantoorpanden. Ook in de grote woonkamers komt deze volledig tot zijn recht. Welk model je ook neemt, je hebt altijd verschillende technologieën tot je beschikking en kunt vaak flinke besparingen doen op basis van je eigen stookkosten en het gebruik van meerdere apparaten om een goed binnenklimaat te realiseren. Verder zijn de 42QHC024D8S en de 42QHC012D8S prima alternatieven.

Wat zijn de voordelen van Carrier split airco’s?

De Carrier split airco systemen werken vrijwel allemaal op basis van wifi. Hierdoor kun je de instellingen en prestaties bijhouden en bijwerken in de speciaal daarvoor ingerichte app. Ook kun je een instelling veranderen met de meegeleverde afstandsbediening. Het grootste voordeel van deze split unit airconditioning is dat je deze eigenlijk niet hoeft schoon te maken. Dit doet het apparaat namelijk helemaal zelf. De self clean modus laat je daarom van nog meer gemakken genieten. Dit zorgt er tevens voor dat de levensduur van het apparaat aanzienlijk verlengd kan worden. Wil je graag diverse ruimte verkoelen met 1 systeem, dan kun je eens kijken naar een mobiele airconditioner.

Hoe werkt een Carrier split airco?

Een Carrier split airco met buitenunit is een klein apparaat dat aan de wand gehangen kan worden. Hiervoor zijn een binnen- en buitenunit beschikbaar. De binnenunit is een stijlvol ontwerp, welke ervoor zorgt dat de warme lucht aan de ruimte onttrokken wordt. De buitenunit is bedoeld om de warmtewisseling uit te voeren en de warme lucht van binnen naar buiten te voeren. Hiervoor is ook koelvloeistof een vereiste voor. Dit vloeistof zorgt er immers voor dat de warmte daadwerkelijk weg gaat en plaats kan maken voor de warmte.

De ventilator zorgt er hierbij voor dat de warme lucht naar de warmtewisselaar gaat. De vloeistof verdampt door het contact met de warme buitenlucht. Daarna gaat de compressor aan het werk. De compressor zorgt ervoor dat de vloeistof gaat condenseren en weer teruggaat naar de binnenunit. Uiteindelijk gaat dit proces door zolang de split airconditioner aan staat. Als je de woning wilt verwarmen door middel van de airco zal het proces in tegenovergestelde richting gaan. Zo komt de warme lucht van buiten de ruimte in.

Speciale functies van een Carrier split airco

Carrier heeft de functies te danken aan zowel de besturing via de app en de afstandsbediening. Hiermee kun je zowel het verkoelen als het verwarmen, ventileren en ontvochtigen regelen. Dit maakt het eenvoudiger om de prestaties in te zien en daar direct op in te kunnen spelen indien nodig. Daarbij is altijd een energiezuinig proces gegarandeerd. Het compacte apparaat zal door de geïntegreerde technologieën altijd de goede werking hebben en nooit meer energie verbruiken dan nodig is om de gewenste temperatuur te bereiken.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Het aanschaffen van een Carrier vaste airco gaat altijd met grote zorgvuldigheid. Je moet er immers voor zorgen dat deze bij je huishouden past. Het vermogen is hier een van. Dit vermogen moet altijd aansluiten op de inhoud van de ruimte waarin de airco geïnstalleerd wordt. Zorg er daarom te allen tijde voor dat je een goede berekening maakt op basis van de inhoud van de ruimte en de vuistregel ’40 Watt per kubieke meter’. Bekijk daarna ook de prijzen. De modellen brengen namelijk ook allemaal andere prijzen met zich mee, waardoor je een oplossing moet vinden die bij je budget gaat passen en je kunt genieten van een aangenaam en gezond binnenklimaat in huis of op kantoor. Bij Carrier vind je zowel goedkope split airco systemen als de wat duurdere en soms best verkochte split airco’s.

Carrier split airconditioning

  • Voor ieder budget een split unit airco
  • De temperatuur regelen zonder te stoken
  • Past moeiteloos binnen ieder interieur