Carrier 42QHC024D8S split airco

Carrier 42QHC024D8S split airco

Om de temperatuur aangenaam koel te houden binnen echt grote ruimtes, zul je moeten kiezen voor een split airco zoals de Carrier 42QHC024D8S. In deze recensie zal deze split airco van dit bekende merk nader onder de loep worden genomen. Carrier heeft een goede naam hoog te houden op het gebied van airco’s. Is deze split airco een waardevolle toevoeging aan het assortiment van dit merk?

Carrier 42QHC024D8S overzicht

Deze split airco van Carrier is een toestel met het hoogste koelvermogen binnen het assortiment van de fabrikant. Het koelvermogen is 24000 BTU, gigantisch hoog voor een split airco. Als je grote ruimtes tot wel 75 vierkante meter wilt voorzien van een aangename temperatuur, is dit misschien wel de beste split airco voor jou. Dankzij de ECO stand kun je bovendien stroom besparen. Tevens zij er een turbo en een slaapstand aanwezig. Het geluidsniveau ligt rond de 63 Db, wat gemiddeld is voor een airco.

In de doos

 • Carrier 42QHC024D8S
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Carrier 42QHC024D8S

Aan het installeren van de Carrier 42QHC024D8S ben je gelukkig niet al te veel tijd kwijt. Je kunt er zelfs geen moeite voor doen en de installatie laten uitvoeren door een vakman, maar dit kost je wel een paar centen. Deze split airco kun je echter prima zelf monteren. Veel kluservaring is niet vereist.

Technische specificatiesCarrier 42QHC024D8S split airco

 • Energielabel: A++ (A+++ voor verwarmen)
 • Koelvermogen: 24000 BTU
 • Ruimte: 75 vierkante meter
 • Geluid: 63 Db
 • inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Turbo en sleep mode
 • Zuinige ECO mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen en verwarmen

Bediening van de Carrier 42QHC024D8S

Carrier is niet zomaar marktleider geworden op het gebied van airconditioners. Zij blijven zichzelf innoveren, zo ook op het gebied van de bediening van de Carrier 42QHC024D8S. Natuurlijk kun je nog gewoon op het apparaat zelf instellingen maken, maar je kunt ook gebruik maken van de afstandsbediening die meegeleverd wordt. En tegenwoordig is er ook een derde mogelijkheid: aansturen middels een mobiele app voor je smartphone. Het gemak van het bedienen van een split airco is nog nooit zo hoog geweest.

Onderhoud van de Carrier 42QHC024D8S

Als het gaat om het onderhoud van een split airco, is het aan te raden op tijd de filters te vervangen. Als deze te vies worden, kan een airco niet meer naar behoren werken. Zo ook bij deze airco. Een schoonmaakbeurt van het exterieur is tevens een slim idee. Zo blijft de boel er goed uitzien.

Voor- en nadelen van de Carrier 42QHC024D8S

Dankzij het enorme koelvermogen van 24000 BTU kan de Carrier 42QHC024D8S bijna elke ruimte wel van klimaatbeheersing voorzien. Ook verwarmen is een optie. Een opvallende bijkomstigheid is dat de verwarmingsfunctie van deze split airco het energielabel A+++ heeft. Dit is uitzonderlijk hoog, en het komt tevens niet vaak voor dat de verwarmingsfunctie een beter label heeft dan de koelfunctie. Het geluidsniveau ligt rond de 63 Db, wat gemiddeld is voor een split airco. Dankzij de ECO stand bespaar je stroom en dus geld. Voor de bediening heb je 3 mogelijkheden. Je kiest voor degene die jij prefereert. Zijn er dan ook nadelen aan deze airconditioner? Wij vinden het moeilijk om te zeggen. Deze split airco is zuinig, flexibel, solide, beschikt over een hoog koelvermogen en is op vele wijzen te bedienen. Het is simpel een uitstekende split airco.

Conclusie

Er zijn weinig andere split airco’s die een koelvermogen van 24000 BTU kunnen overleggen. Voor grotere ruimtes zijn er dan ook weinig betere split airco’s dan de Carrier 42QHC024D8S. Krachtig doch zuinig. Als je op zoek bent naar een klimaatsysteem voor grote ruimtes, is deze split airco van Carrier iets voor jou.