Carrier 42QHC018D8S split airco

Carrier 42QHC018D8S split airco

Carrier staat al jaren bekend als een goed merk op het gebied van airconditioners en koelsystemen. Het is dan ook niet verwonderlijk dat deze producent het ook goed doet op de Nederlandse markt. Immers zit hun assortiment vol met uitstekende airconditioners. Ook op het gebied van split airco’s kun je bij hen uit een aantal uitstekende alternatieven kiezen. Zo is er de Carrier 42QHC018D8S split airco. Wat zijn de mogelijkheden van deze single split unit airco en is dit model jouw geld waard?

Carrier 42QHC018D8S overzicht

Met een koelvermogen van 18000 BTU is de Carrier 42QHC018D8S split airco geschikt voor grote ruimtes met een oppervlak tot maximaal 60 vierkante meter. Dit is een zuinige airconditioner (energielabel A++) die niet meer stroom zal verbruiken dan nodig is. Bovendien kun je, naast de normale stand, nog kiezen tussen de turbo stand of de sleep (slaap) stand. Het geluidsniveau ligt rond de 55 Db, wat niet al te hard is. Hinder zul je dus niet ondervinden van het systeem. Naast verkoeling kan deze split airco ook een ruimte verwarmen. Ideaal voor klimaatbeheersing in huis tijdens de winter.

In de doos

 • Carrier 42QHC018D8S
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Carrier 42QHC018D8S

Sowieso kun je er voor kiezen om een split airconditioning unit te laten installeren door een ervaren installateur. Maar dit hoeft niet. De Carrier 42QHC018D8S kan namelijk prima door jezelf worden geïnstalleerd. En dat scheelt weer qua kosten.

Technische specificatiesCarrier 42QHC018D8S split airco

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 18000 BTU
 • Ruimte: 60 vierkante meter
 • Geluid: 55 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Turbo en sleep mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen en verwarmen

Bediening van de Carrier 42QHC018D8S

Carrier gaat met de tijd mee. Consumenten willen flexibiliteit, en dat is wat dit merk je kan bieden. Natuurlijk kun je nog altijd via de split airconditioner zelf alles bedienen, maar dit hoeft niet. Ten eerste kun je kiezen om gebruik te maken van de afstandsbediening. Daarnaast is het mogelijk om een speciale app voor je mobiel te downloaden. Zo stuur je jouw split airco vanaf de smartphone aan.

Onderhoud van de Carrier 42QHC018D8S

Aan het onderhouden van een Carrier split airco ben je niet veel tijd kwijt. Gelukkig maar, want daar zit je ook niet op te wachten. Het belangrijkste is dat je van tijd tot tijd de filters van de Carrier 42QHC018D8S vervangt. Zo blijft deze naar behoren werken. Een poetsbeurt met een doekje voor de buitenkant van de airco is altijd een aanrader.

Voord- en nadelen van de Carrier 42QHC018D8S

Voor grote ruimtes met een maximum oppervlak van 60 vierkante meter is deze split airco meer dan geschikt dankzij het koelvermogen van 18000 BTU. Ook verwarmen is mogelijk, aangenaam voor tijdens de winterse maanden. Je hebt 3 mogelijkheden om deze split airconditioning te bedienen, wat het gebruikscomfort verhoogt. Naast de normale stand is er een turbo en sleep mode aanwezig. Tot slot is de airco door jezelf te monteren. Er zitten weinig nadelen verbonden aan het klimaatsysteem van Carrier. Er zijn split airco’s met energielabel A+++, als zuinigheid belangrijk voor je is. Maar ook een A++ label is uitstekend. Verder is dit simpelweg een van de beste split airco systemen die je kunt kopen.

Conclusie

Voor het verkoelen dan wel verwarmen van grote ruimtes zijn er weinig betere split airco’s dan de Carrier 42QHC018D8S. Je hebt meerdere modi en je kunt deze airconditioner het hele jaar door gebruiken. Voordeel is dat je het model ook nog eens zelf mag installeren. Dus ben je een beetje handig of heb je in je kennissenkring iemand die hem wel wil installeren, dan kun je gerust deze split airco kopen. Eén van de beste alternatieven op dit vlak.