Carrier 42QHC012D8S split airco

Carrier 42QHC012D8S split airco

Op het gebied van airconditioners, specifiek split airco’s, is Carrier een begrip. Dit merk staat bekend om zijn ruime assortiment gevuld met split airco’s van een hoge kwaliteit. Niet voor niets zijn ze dan ook wereldwijd marktleider als het gaat om airco’s, verwarming en koelsystemen. Verwonderlijk is het dan ook niet dat je binnen hun aanbod een aantal uitstekende (split) airco’s aantreft. Eén van de modellen s die tot hun assortiment behoort is de Carrier 42QHC012D8S. Hieronder bekijken we deze airco nader en tonen we je of deze een aankoop waard is.

Carrier 42QHC012D8S overzicht

Met een vermogen van 12000 BTU kun je gemiddelde tot mid-grote ruimtes optimaal van verkoeling voorzien. Hierbij wordt gebruik gemaakt van het nieuwe R32 koelmiddel. Het geluidsniveau ligt rond de 54 Db, wat relatief laag is. Je zult hier dan ook geen hinder van ondervinden. Zowel koelen als verwarmen is mogelijk. Er is zowel een turbo als een sleep mode aanwezig, mocht de airco harder dan wel zachter gezet moeten worden.

In de doos

 • Carrier 42QHC012D8S
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Carrier 42QHC012D8S

Bij welke webshop je de Carrier airco ook gaat kopen, je zult zien dat er altijd staat aangegeven of je deze door een gecertificeerd installateur moet laten plaatsen of niet. In het geval van deze split unit airco kun je deze geheel zelf installeren. En dat scheelt weer wat in de kosten.

Technische specificatiesCarrier 42QHC012D8S split airco

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 40 vierkante meter
 • Geluid: 54 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Turbo en sleep mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen en verwarmen

Bediening van de Carrier 42QHC012D8S

De Carrier 42QHC012D8S is een relatief nieuw model. Op het gebied van technologie staat de tijd niet stil, en het bijzondere aan deze split airco is dat je deze op 3 manieren kunt bedienen. Ten eerste kun je ouderwets via het apparaat zelf de split airco bedienen. Daarnaast is het middels IR technologie mogelijk om het systeem aan te sturen middels de meegeleverde afstandsbediening. Tot slot kun je deze aansturen middels een speciale app voor je smartphone. Deze download je, waarna je waar je ook bent het apparaat kunt bedienen.

Onderhoud van de Carrier 42QHC012D8S

Om een optimale werking en een lange levensduur van een split airco te garanderen, zul je van tijd tot tijd onderhoud moeten uitvoeren. Gelukkig is dit allemaal vrij simpel. Ten eerste zul je regelmatig de filters van deze split airconditioning moeten vervangen voor een optimale werking. Daarnaast kun je de buitenkant van de airconditioner schoonmaken met een doek.

Voor- en nadelen van de Carrier 42QHC012D8S

Dankzij het krachtige koelvermogen van 12000 BTU is het model uiterst geschikt voor gemiddelde, mid-grote tot grote ruimtes. Omdat zowel verkoelen als verwarmen mogelijk is, gebruik je deze airco het gehele jaar door. De 3 manieren waarop je het systee, kunt aansturen, maken het je gemakkelijk en comfortabel. Zowel een turbo als een sleep mode is aanwezig. Het energielabel A++ geeft aan dat deze vaste airco zuinig is. Gelukkig zijn er weinig nadelen te detecteren bij het toestel. Er bestaan varianten met een hoger koelvermogen, mocht je een echt grote ruimte willen doen afkoelen. Ook zijn er varianten die minder geluid maken, alhoewel 54 Db geen bijster hoog geluidsniveau is.

Conclusie

Wil je in je woning klimaatbeheersing? Dan is al met al de Carrier 42QHC012D8S een slimme keuze voor gemiddelde, mid-grote tot grote ruimtes. Zowel afkoelen als verwarmen is mogelijk, zodat je deze airco tijdens alle seizoenen kunt gebruiken. Een veelzijdige split airco met veel mogelijkheden.