Carrier 42QHC009ES split airco

Carrier 42QHC009ES split airco

Het is niet voor niets dat Carrier al jarenlang een geliefd merk is onder consumenten als het gaat om airco’s. Binnen het aanbod van deze producent vind je vele airconditioners van een hoge kwaliteit. Ook als je op zoek bent naar een split airco, kun je bij hen terecht. Zo zou je kunnen kiezen voor de Carrier 42QHC009ES. Wat maakt deze split airco de moeite waard? Je leest het hieronder.

Carrier 42QHC009ES overzicht

Voor gemiddelde ruimtes is deze split airco een goede aankoop. Met een koelvermogen van 9000 BTU voldoet deze split airco prima aan de eisen die je hiervoor stelt. Tijdens de zomer zul je dus kunnen genieten van een aangenaam koele ruimte, maar ook in de winter zul je de temperatuur in de ruimte op peil kunnen houden dankzij de warmte functie. Bovendien ligt het geluidsniveau rond de 54 Db, wat niet storend is.

In de doos

 • Carrier 42QHC009ES
 • Binnenunit
 • Buitenunit
 • Afstandsbediening

Installatie van de Carrier 42QHC009ES

Als het gaat om het installeren van een split airco, heb je twee opties. Ten eerste kun je zowel de binnen- als de buitenunit laten bevestigen door een installateur. In sommige gevallen is dit zelfs verplicht. Voor de Carrier 42QHC009ES geldt dit echter niet. Deze kun je dus ook prima zelf monteren, en zo bespaar je nog geld ook. En daar zeggen de meeste consumenten geen nee tegen natuurlijk.

Technische specificatiesCarrier 42QHC009ES split airco

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 9000 BTU
 • Ruimte: 31 vierkante meter
 • Geluid: 54 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Aan te sturen middels mobiele app
 • Turbo en sleep mode
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen en verwarmen

Bediening van de Carrier 42QHC009ES

Eén van de opvallendste eigenschappen van de vele split airco’s van Carrier is dat zij niet op 1, niet 2, maar op 3 manieren te bedienen vallen. Ook dit systeem is geen uitzondering op deze regel. Ten eerste kun je ouderwets gebruik maken van de interface op het apparaat zelf. Daarnaast wordt er een afstandsbediening meegeleverd. De nieuwste manier om split airconditioning aan te sturen is middels een mobiele app voor je smartphone. Het gemak waarmee je de airco kunt bedienen is nog nooit zo groot geweest.

Onderhoud van de Carrier 42QHC009ES

Je bent weinig tijd kwijt aan het onderhouden van de Carrier split airco. Je zult om de zoveel tijd eens de filters moeten vervangen, om een optimale werking te kunnen behouden. Als je wilt dat deze airconditioner er goed uit blijft zien, kun je de buitenkant schoonmaken met een doekje.

Voor- en nadelen van de Carrier 42QHC009ES

Voor kleine tot gemiddelde ruimtes is de Carrier 42QHC009ES een goede keuze. Het koelvermogen van 9212 BTU is groot genoeg om deze ruimtes optimaal te verkoelen. Ook verwarmen is mogelijk tijdens de koude maanden. Qua geluidsniveau (54 Db) zul je weinig last hebben van deze split airco. Het bedienen is eenvoudig en je kunt kiezen uit meerdere modi. Voor grotere ruimtes mist deze split airco van Carrier het koelvermogen om deze optimaal te verkoelen dan wel te verwarmen. In dat geval kun je beter kiezen voor een ander model met een hoger koelvermogen.

Conclusie

Als je op zoek bent naar een geschikte split airco voor kleine tot gemiddelde ruimtes, voldoet de Carrier 42QHC009ES aan vele zo niet alle eisen die je stelt. Bovendien is deze airconditioner eenvoudig om aan te sturen op de manier die jij prefereert. Een veelzijdige split airco welke in je woning klimaatbeheersing prima regelt.