BlueAir luchtreinigers

Een luchtreiniger

zuivert de lucht

BlueAir luchtreinigers

Als je de naam BlueAir hoort, roept dit gelijk associaties op. Je denkt waarschijnlijk aan een schone en aangenaam koele lucht. BlueAir is een specialist op het gebied van luchtreinigers, en het zal je dan ook niet verbazen dat dit merk het op dit moment goed doet bij de Nederlandse en Belgische consumenten. Wij laten je zien waarom, waarbij enkele voorbeelden uit het assortiment worden uitgelicht. Alle voordelen worden voor je op een rij gezet. Tevens laten we je zoek hoe de BlueAir luchtreinigers werken en welke speciale functies ze bezitten. Tot slot geven je advies waar je rekening mee moet houden als je een BlueAir luchtreiniger kopen wilt.

Er zijn een aantal eigenschappen die de lucht reinigers van deze producent een streepje voor geven op de concurrentie. Verwonderlijk is dit niet, gezien de fabrikant zich puur focus op het ontwikkelen van kwalitatief hoogstaande luchtreinigers. Ten eerste is er de 360 luchtinlaat waarvan alle modellen zijn voorzien. Daarnaast maken allen gebruik van zowel filters als ionisatie, voor een hogere luchtkwaliteit. Filtersets worden standaard meegeleverd. Daarnaast krijg je altijd een indicatie wanneer filters aan vervanging toe zijn. Het vervangen van filters bevordert de werking van het apparaat en verlengt de levensduur.

Welke BlueAir luchtreiniger kopen?

BlueAir luchtreiniger (Blue Pure 221)Het assortiment van BlueAir bestaat uit goedkopere en duurdere modellen. Goedkopere modellen richten zich op kleinere ruimtes, duurdere varianten juist op grotere oppervlaktes. Een voorbeeld van een luchtreiniger die zich op grotere oppervlaktes richt is de BlueAir Blue Pure 221. Deze is geschikt voor ruimtes en vertrekken met een maximum oppervlak van 102 vierkante meter. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee technieken: filters en ionisatie. Meerdere soorten filters zijn aanwezig, en je hebt de keuze uit 3 standen om de lucht te zuiveren. Indicaties over de luchtkwaliteit krijg je helaas niet.

Een goedkopere variant binnen het aanbod van BlueAir is de BlueAir Blue Pure 411. Deze betaalbare luchtreiniger is dan ook vooral geschikt voor kleinere ruimtes, tot een maximum van 35 vierkante meter. Ook dit model gebruikt een combinatie van filters en ionisatie om lucht te zuiveren. Daarnaast is ook deze variant voorzien van een 360 graden luchtinlaat zodat geen hoek van een kamer gemist wordt. Qua eigenschappen lijkt het 411 model sterk op het 221, minus de grootte van het oppervlak dat gezuiverd kan worden. Tevens is er een verschil op het gebied van het geluidsniveau. De Blue Pure 411 produceert namelijk een stuk minder geluid.

Wat zijn de voordelen van BlueAir luchtreinigers?

Ten eerste is het grootste pluspunt van de luchtreinigers van BlueAir dat je verzekerd bent van een uitstekend resultaat. Dit komt niet alleen omdat alle modellen gebruik maken van een combinatie van filters en ionisatie, maar deze zijn ook allen voorzien van een 360 graden luchtinlaat. Hierdoor worden alle hoeken van een kamer gezuiverd, met een hogere kwaliteit lucht tot gevolg. Bovendien is een voordeel van dit merk dat je modellen hebt voor zowel kleine als grote ruimtes. Van 35 vierkante meter tot aan 102 vierkante meter: voor iedere soort ruimte is er een passend model.

Hoe werkt een BlueAir luchtreiniger?

Het gebruik van een BlueAir luchtreiniger is gelukkig relatief simpel. Elk klimaatsysteem voor thuis is voorzien van 3 standen, die je middels een knop instelt. Van afstand bedienen is bij de luchtreinigers van dit merk niet mogelijk. Er wordt dus geen afstandsbediening meegeleverd, en ook een eigen app is vooralsnog niet ontwikkeld. Het enige wat deze luchtreinigers als voeding nodig hebben, is netstroom. Een filterset wordt meegeleverd en deze dien je voor gebruik in de luchtzuiveraar te plaatsen. Na ongeveer een half jaar moeten deze vervangen worden (een rood lampje geeft dit aan). Doe dit meteen als het rode lampje gaat branden.

Speciale functies van een BlueAir luchtzuiveraar

Eén van de bijzonderste eigenschappen van BlueAir luchtreinigers, één die je niet vaak ziet bij luchtreinigers van andere merken, is de 360 graden luchtinlaat. Deze zorgt er voor dat geen enkele hoekje wordt overgeslagen tijdens het zuiveren van een ruimte. Daarnaast verwachten wij in de toekomst veel van dit merk. Zo horen wij over een nieuwe stille techniek waar men mee bezig is genaamd HEPASilent. Dit is een zeer effectieve manier van zuiveren, die ook nog eens zeer geluidsstil is.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Je hebt al kunnen lezen dat er BlueAir luchtreinigers in allerlei soorten en maten zijn. Er is dus voldoende keuze. Je zult voor jezelf een aantal beslissingen moeten maken. Ten eerste moet je kijken naar het oppervlak van de ruimte waarin je de luchtreiniger wilt plaatsen. Tevens kun je het geluidsniveau in de gaten houden. Hoe meer hinder je hiervan ondervindt, hoe beter je kunt kiezen voor kleinere modellen die minder geluid produceren. Zo produceert de 411 op de laagste stand minder geluid dan vele andere modellen in de nachtmodus stand. Kijk goed wat voor jou de beste luchtzuiveraar is.