BlueAir Blue Pure 411 luchtreiniger

BlueAir Blue Pure 411 luchtreiniger

Doordat BlueAir zich puur focust op het produceren van luchtreinigers, zou je verwachten dat zij louter producten van een hoge kwaliteit afleveren. Maar is dat ook echt zo? Om dit te bekijken, wordt de BlueAir Blue Pure 411 luchtreiniger nader onder de loep genomen. Dit is de goedkoopste variant binnen het aanbod van dit merk. Is dit een goede luchtreiniger voor de wat kleinere ruimtes?

BlueAir Blue Pure 411 overzichtBlueair Blue Pure 411 luchtreiniger

Voor ruimtes met een oppervlak van maximaal 35 vierkante meter kan dit klimaatbeheerssysteem ervoor zorgen dat de luchtkwaliteit significant omhoog gaat. Hierbij wordt gebruik gemaakt van twee technieken: filters en ionisatie. Meerdere soorten filters zijn te vinden in het meegeleverde filterset. Zo worden niet alleen fijnstoffen uit de lucht gehaald, maar ook rook en vieze geuren. Op de hoogste stand produceert dit model 46 dB aan geluid, op de laagste stand maar 17 dB. Dat is een lager geluidsniveau dan de nachtmodus van menig andere variant.

In de doos

  • BlueAir Blue Pure 411
  • Handleiding
  • Filterset

Installatie van de BlueAir Blue Pure 411

Netstroom is het enige wat vereist is om deze BlueAir luchtreiniger te laten werken. Zoek dan ook een goede plek uit waar het apparaat je niet in de weg staat maar waar deze toch in de buurt van een stopcontact is. De filters dien je zelf in het apparaat te plaatsen. Dit spreekt voor zich. Instructies kun je vinden in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties BlueAir Blue Pure 411

  • Oppervlak: 35 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: nee
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 46 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de BlueAir Blue Pure 411

Het bedienen van de BlueAir Blue Pure 411 luchtreiniger voer je uit via het apparaat zelf. Hier bepaal je de stand aan de hand van knoppen. In totaal zijn er 3 standen. Van afstand het apparaat bedienen is niet mogelijk. De bedieningsknop is bovenop de lucht reiniger terug te vinden. Filters zijn essentieel voor een goede werking van een luchtzuiveraar. Deze vangen diverse soorten deeltjes op en zuiveren hierdoor de lucht. Echter kan een filter vies worden. Daarom moeten de filters van een BlueAir luchtreiniger om het half jaar vervangen worden. Veelal gaat een rood lichtje branden wanneer dit nodig is. Doe dit meteen, voor een optimale conditie van je lucht reiniger.

Voor- en nadelen van de BlueAir Blue Pure 411

Dankzij de 360 graden luchtinlaat wordt geen enkele hoek van een ruimte, met een oppervlak van maximaal 35 vierkante meter, overgeslagen. Door het gebruik van zowel filters als ionisatie vindt dit bovendien op een efficiënte manier plaats. De luchtkwaliteit zal aanzienlijk verbeteren. Alhoewel een nachtmodus ontbreekt, is het geluidsniveau op de eerste stand bijzonder laag. Hier zul je tijdens de nacht geen hinder van ondervinden. Het aantal standen van deze goedkope luchtzuiveraar, 3, is ietwat beperkt. Voor ruimtes groter dan 35 vierkante meter zul je een andere variant moeten kiezen. Daarnaast is het jammer dat sensoren ontbreken, zodat je niet kunt zien hoe het er voor staat met de luchtkwaliteit binnen een ruimte.

Conclusie

Ondanks het gebrek aan sensoren en de weinige standen, is de BlueAir Blue Pure 411 luchtreiniger een prima aankoop voor kleinere ruimtes tot 35 vierkante meter. Een aantal eigenschappen zorgen er voor dat dit model optimaal de lucht zuivert: de 360 graden luchtinlaat, filters en ionisatie. De laagste stand produceert zo weinig geluid dat je deze als nachtmodus zou kunnen gebruiken. Al met al een prima aankoop.