BlueAir Blue Pure 221 luchtreiniger

BlueAir Blue Pure 221 luchtreiniger

BlueAir is een producent die als doel heeft om de kwaliteit van lucht te verbeteren. Een betere luchtkwaliteit voelt niet alleen fijn, maar is ook beter voor de gezondheid. BlueAir vindt dat dit voor iedereen mogelijk moet zijn. Zij bieden dan ook luchtreinigers in allerlei soorten en maten aan. Eén van de keuzes die je hebt binnen hun assortiment is de BlueAir Blue Pure 221 luchtreiniger. In de review hieronder kun je meer lezen over deze luchtzuiveraar.

BlueAir Blue Pure 221 overzichtBlueair Blue Pure 221 luchtreiniger

Het zal je niet verbazen dat een duurder model zoals de BlueAir Blue Pure 221 luchtreiniger geschikt is voor grote oppervlaktes: tot wel 102 vierkante meter. Om deze grotere ruimtes optimaal te zuiveren, wordt er gebruik gemaakt van een combinatie van filters en ionisatie. Het apparaat is voorzien van meerdere soorten filters, zoals een HEPA filter en een koolstoffilter. Dankzij de 360 graden luchtinlaat ben je er zeker van dat ook daadwerkelijk een gehele ruimte gezuiverd wordt.

In de doos

  • BlueAir Blue Pure 221
  • Handleiding
  • Filterset

Installatie van de BlueAir Blue Pure 221

Deze luchtreiniger vereist netstroom, dus het is van belang dat je dit apparaat in de buurt van een stopcontact plaatst. Qua installatie is het verder een kwestie van de stekker in het stopcontact doen. Daarnaast zul je de filters moeten installeren. Dit is geen moeilijke klus. Mochten er problemen ontstaan, kun je altijd een kijkje nemen in de meegeleverde handleiding.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 102 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: nee
  • Nachtmodus: nee
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 63 dB
  • Standen: 3

Bediening en onderhoud van de BlueAir Blue Pure 221

Er zijn geen afstandsbedieningen of apps die je kunt gebruiken om deze BlueAir luchtreiniger aan te sturen. Dit doe je op het apparaat zelf aan de hand van knoppen. In totaal zijn er 3 standen waar je uit kunt kiezen. Voor de beste werking van deze lucht reiniger is het van groot belang dat de filters op tijd worden vervangen. Gemiddeld moet je dit om het half jaar doen. Een rood lampje geeft aan wanneer dit nodig is. Vervang in dat geval meteen de filters.

Voor- en nadelen van de BlueAir Blue Pure 221

Dit klimaatsysteem voor in huis is geschikt voor grote ruimtes tot wel 102 vierkante meter. Dankzij de combinatie van technieken, filters en ionisatie, zal de luchtkwaliteit significant verbeteren. Geschikt voor zowel mensen met allergieën als mensen met astma. De 360 graden luchtinlaat zorgt er voor dat de lucht binnen de gehele kamer gereinigd wordt. Door het gebrek aan een indicator voor de luchtkwaliteit weet je nooit 100% zeker hoe het er hiermee voor staat. In totaal zijn er maar 3 standen, wat ietwat weinig is. Er zijn geen mogelijkheden om de luchtreiniger van afstand te bedienen. Ook een nachtmodus is niet aanwezig.

Conclusie

Door de combinatie van filters en ionisatie kan de BlueAir Blue Pure 221 luchtreiniger grote ruimtes tot wel 102 vierkante meter optimaal zuiveren. Bovendien zorgt de 360 graden luchtinlaat er voor dat ook daadwerkelijk iedere hoek gereinigd wordt. Wel is het jammer dat zaken zoals sensoren, een nachtmodus en een bevochtiger ontbreken. Ook zijn er varianten met stillere modi en is het aantal standen karig.