Bestron luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

Bestron luchtkoelers – Zalige verkoeling voor elke ruimte

De afgelopen zomers hebben we heel wat warme dagen gehad. Wie toen een luchtkoeler in huis had, mocht zich gelukkig prijzen. Met een Bestron luchtkoeler haal je zo een frisse bries in huis. Dat kan in elke kamer, want het toestel is mobiel en uiterst makkelijk te verplaatsen. De bediening is eenvoudig en kan zelfs van op afstand dankzij de handige afstandsbediening. Naast luchtkoelers heeft Bestron ventilatoren in het assortiment en kun je ook kiezen voor een mobiele airco van Bestron. Zoek je een mobiele verwarmer, dan heb je keuze uit onder andere de Bestron AHH1200 halogeenkachel.

De Bestron luchtkoeler AAC5000

Bestron luchtkoeler (AAC5000 aircooler)Bestron heeft niet veel aircoolers in het assortiment, maar de AAC5000 is echt een van de beste luchtkoelers. Deze mobiele air cooler verplaats je in een oogopslag dankzij de vier wielen, die groot zijn, maar uiterst makkelijk wendbaar. Het snoer is extra lang, zodat het op elke plaats in de ruimte kan neergezet worden. Om het je nog comfortabeler te maken, werd een mechanisme ingebouwd om het snoer automatisch op te wikkelen. De bediening van de Bestron air coolewat voor een…r is supereenvoudig: je vult het reservoir met water en schakelt het toestel in. Het waterreservoir is bovendien uitneembaar. Het bevat tot 4.5 liter water, waarmee het toestel tot 20 uur ononderbroken kan koelen.

Geen zin om uit de zetel te komen? Geen probleem, dankzij de afstandsbediening is dit ook niet meer nodig. Daarnaast is in het apparaat een timerfunctie ingebouwd waarmee je het toestel automatisch kan uitschakelen op het gewenste tijdstip. De timer kan tot acht uur ver worden ingeschakeld. De Bestron AAC5000 kan op drie snelheden gebruikt worden: Laag, medium en hoog. Daarnaast zijn er ook drie standen: normaal, natural en sleep. Het apparaat heeft een zwenkfunctie. Met deze functie kan je het toestel laten draaien in de ruimte. Op die manier heb je een veel groter bereik. Niet voor niets is deze aircooler van Bestron een van de best verkochte luchtkoelers.

Wat zijn de voordelen van Bestron luchtkoelers?

De Bestron AAC5000 luchtkoeler heeft naast de verkoelende functie nog twee andere eigenschappen. Het toestel kan de lucht ook reinigen en bevochtigen. Drie functies voor de prijs van één, dat is voor iedereen wel een meevaller, toch? Het apparaat is heel eenvoudig te bedienen en de afstandsbediening is voor velen een groot pluspunt. Ook het feit dat de luchtkoeler niet alleen op drie standen, maar ook op drie snelheden ingesteld kan worden, zorgt ervoor dat heel wat mensen hun gading vinden bij dit toestel.

Koelen met water

Anders dan bij een airconditioningsysteem, werkt een luchtkoeler met water. De luchtvochtigheid in de ruimte neemt toe doordat het toestel vochtige lucht en waterdamp uitblaast. Wie vaak in een ruimte vertoeft waar een airco staat te draaien, weet dat je vaak last kan ondervinden van de droge lucht. Wanneer de lucht te droog wordt, zal dit de slijmvliezen prikkelen. Je ogen worden droog en gaan prikken en zelfs tranen. Droge lucht werkt ook op je luchtwegen. Een prikkelhoest komt vaak voor bij mensen die vaak in lokalen of in een auto met een airco verblijven.

Een luchtkoeler van Bestron heeft dit effect niet. De lucht die uitgeblazen wordt is vochtig en droogt de slijmvliezen niet uit. Bovendien hoef je de ramen en deuren niet gesloten te houden. Het is zelfs beter om de ruimte steeds goed te verluchten. Op die manier breng je voldoende verse, droge lucht binnen die de lucht koeler terug afkoelt, verdampt en uitblaast. Dit zorgt voor een optimale klimaatbeheersing in huis.

Hoe werkt een Bestron luchtkoeler?

De Bestron aircooler zuigt warme lucht uit de ruimte. Deze lucht wordt langs een waterreservoir met koud water geleid. Het koude water koelt de lucht af, waardoor er waterdamp optreedt. Deze koude waterdamp wordt met de koude lucht terug de ruimte ingeblazen. Hierdoor heb je direct een frisse wind langs het lichaam, wat weer kan helpen om jezelf af te koelen. Je hebt hierdoor ook geen zweetdruppels meer die langs je lichaam naar beneden lopen, wat je altijd een frisser gevoel geeft.

Speciale functies van een Bestron luchtkoeler

Deze Bestron air cooler kan op drie snelheden gezet worden. Je kan het toestel langzaam laten draaien. In combinatie met de zwenkstand bereik je zo alle hoeken van de kamer. Er is ook een medium stand en een snelle stand. Daarnaast is er ook een knop met drie standen: normal, natural en sleep. Vooral de slaapstand is handig wanneer je de aircooler ook ’s nachts wil gebruiken. Bij een hittegolf het ideale apparaat voor in de slaapkamer, dus.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Bij de fabrikant kun je terecht voor goede maar goedkope luchtkoelers. Bestron heeft bijvoorbeeld de Bestron ACC5000 in het assortiment. Deze air cooler kan een ruimte afkoelen tot 48 kubieke meter. Dit staat gelijk aan een ruimte met een oppervlakte van ongeveer 16 vierkante meter. Ben je op zoek naar een toestel dat in een grotere ruimte zal geplaatst worden, dan zal dit model niet voldoende effect hebben. Hou er ook rekening mee dat een lucht koeler niet hetzelfde is als een airco. Een air cooler zal de temperatuur in de ruimte met een paar graden doen dalen, maar dit zal niet zo extreem zijn als bij een airconditioningsysteem. Dus ga je een aircooler aanschaffen, hou hier dan rekening mee.

Bestron luchtkoelers

  • 3-in-1: lucht koelen, reinigen en bevochtigen
  • Mobiel toestel
  • Meerdere standen en snelheden