Bestron AAC5000 luchtkoeler

Bestron AAC5000 luchtkoeler

De hitte van de afgelopen zomers heeft iedereen verrast. In onze streken zijn we niet gewend aan dergelijke hoge temperaturen en we zijn hier dan ook niet op voorzien. Tenminste, dat dachten we. Want met de nieuwste modellen van luchtkoelers die de voorbije jaren op de markt zijn gekomen kunnen we de temperatuur binnen met een aantal graden doen dalen en in een aangename gevoelstemperatuur vertoeven. Hieronder bekijken we een lucht koeler van Bestron welke prima geschikt is als klimaatbeheersing in huis.

Bestron AAC5000 overzichtBestron AAC5000 luchtkoeler

De Bestron luchtkoeler AAC5000 is een van de beste aircoolers van dit moment en kan op drie snelheden gebruikt worden: Laag, medium en hoog. Dankzij deze standen kan je variëren van een licht briesje tot een sterkere snelheid die je in enkele tellen veel meer afkoeling geeft. Daarnaast zijn er ook drie standen: normaal, natural en sleep. Het apparaat heeft een zwenkfunctie. Met deze functie kan je het toestel laten draaien in de ruimte. Op die manier heb je een veel groter bereik. Naast koelen, kan dit toestel ook de lucht reinigen en bevochtigen.

In de doos

  • Bestron AAC5000
  • Handleiding
  • Afstandbediening

Bediening en onderhoud van de Bestron AAC5000

De bediening van de Bestron luchtkoeler is erg eenvoudig: je vult het uitneembare reservoir met 4.5 liter kraantjeswater en schakelt het toestel in. Met een volle tank kan het toestel tot 20 uur ononderbroken kan koelen. Geen zin om uit de zetel te komen? Geen probleem, met de afstandsbediening bedien je de Bestron AAC 5000 met gemak. Daarnaast is in het apparaat een timerfunctie ingebouwd waarmee je het toestel automatisch kan uitschakelen op het gewenste tijdstip. De timer kan tot acht uur ver worden ingeschakeld.

Het onderhoud van een luchtkoeler is ook niet moeilijk. Er wordt aangeraden om de filters zo’n vier keer per jaar aan een controle te onderwerpen. Indien ze vuil zijn kan je proberen om de filters weer schoon te krijgen met een stofzuiger. Een keer per jaar kun je (indien gewenst) een professionele firma onderhoud uit laten voeren. Zij zullen je kunnen vertellen of de filters moeten vervangen worden.

Voor- en nadelen van de Bestron AAC5000

Deze mobiele air cooler is superhandig om te verplaatsen dankzij de vier sterke, wendbare wielen. Het snoer is extra lang, zo’n 1.6 meter, zodat het toestel op elke plaats in de ruimte kan neergezet worden. Bovendien werd een mechanisme ingebouwd om het snoer automatisch op te rollen. Nadelen van de Bestron AAC5000 aircooler zijn de lawaaierigheid van het toestel en het feit dat het waterreservoir moeilijker los te maken is om te vullen of om schoon te maken.

Conclusie

De Bestron AAC5000 lucht koeler is geschikt voor een ruimte met een kleinere oppervlakte. Het apparaat koelt goed, maar houdt wel wat lawaai. Rustig TV kijken of genieten van een welverdiende nachtrust met deze luchtkoeler naast je, is geen goed idee. Het apparaat is wel eenvoudig te gebruiken en heeft een aantal ingebouwde technische snufjes zoals een timer en een oprolsysteem voor het lange snoer. Met de snelheidsknoppen kun je heel gemakkelijk de hoeveelheid en de kracht van de uitgeblazen lucht onder controle houden.