Beste split airco Top 4 van dit moment

De Top 4 beste split airco van dit moment

Wil je weten wat de Top 4 best verkochte split airco’s van dit moment zijn? Lees dan snel verder, want wij geven je hieronder het antwoord op deze vraag. Als je een split unit airco gaat kopen, wil je natuurlijk wel kwaliteit in huis halen. Zo denken andere Nederlandse consumenten er ook over. Daarom is de Top 4 beste split airconditioning systemen van nu een goede indicator van algehele kwaliteit. Als een model immers niet goed zou zijn, zou deze niet zo goed verkocht worden. Consumenten houden dan misschien van lage prijzen, maar ze zijn ook kritisch. Als een goedkope split airco niet de kwaliteit levert die de fabrikant belooft, dan laten we dat weten ook. Dan dropt een model al snel uit deze beste split airco Top 4. De onderstaande modellen illustreren echter dat kwaliteit een lange levensduur heeft, ook als het gaat om populariteit.

Qlima SC5248

Beste split airco - Qlima SC5248Ben je op zoek naar de beste split airco voor jouw woning? Kijk dan eens naar een airconditioning van Qlima. De fabrikant heeft vele uitstekende elektrische apparaten in het assortiment, waaronder dus split airco’s. De Qlima SC5248 split airco unit met WiFi module is hier een goed voorbeeld van. Het klimaatiseringssysteem heeft een koelvermogen van 18000 BTU. Dit maakt hem zeer geschikt voor het verkoelen van ruimtes met een oppervlakte tot maximaal 61 m2. Daarnaast kun je deze Qlima airconditioner ook gebruiken om te verwarmen, wat heerlijk is tijdens een koude winterperiode. ’s Nachts doorslapen kan wanneer je het systeem op de nachtmodus zet. Het voordeel van deze split airco is dat je hem zelf kunt monteren. De meegeleverde handleiding geeft duidelijk aan wat er moet gebeuren. Lukt het je niet of wil je de Qlima split airco toch door een installateur op laten hangen, dan is dit uiteraard altijd  mogelijk. Een ding is zeker, dit systeem geeft jou een optimale klimaatbeheersing in huis!

Belangrijkste specificaties op een rij

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 18000 BTU
 • Ruimte: 61 vierkante meter
 • Geluid: niet gespecificeerd
 • Zelfmontage: ja
 • Nachtmodus
 • Met app aan te sturen
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen

Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1

Beste split airco - Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 Bij Mitsubishi denk je misschien aan auto’s, en dat is dan ook waarschijnlijk datgene waar dit merk het meeste bekend om is. Maar ook diverse huishoudelijke apparaten zijn in het assortiment van dit merk te vinden. Een populair voorbeeld hiervan is de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1, populair genoeg om in de Top 4 van beste split airco systemen te eindigen. Met een koelvermogen van 8500 BTU is deze split airconditioning geschikt voor mid-grote ruimtes. Omdat het geluidsniveau rond de 48 Db ligt, kun je deze split unit airco ook in de slaapkamer plaatsen. Wel is dit een zeer energiezuinig model. Voor de koeling heeft dit model een waardering gekregen van A+++, voor de verwarming een label van A++. Kortom, hier kan menig model nog een puntje aan zuigen.

Duurzame varianten staan hoog in het vaandel bij mensen. Wij zijn allemaal op zoek naar manieren om ons steentje bij te dragen aan een betere wereld. Zeker nu we de impact van klimaatverandering langzaam maar zeker beginnen te voelen. Dit willen we tegen houden, niet alleen voor ons zelf maar ook voor de volgende generatie. Ook split airco’s kunnen zeer zuinig zijn. Het is één van de redenen waarom de Mitsubishi Electric MUZ-AP25VG-E1 op dit moment zo populair is. Maar zoals je hebt kunnen lezen, beschikt dit model over genoeg andere positieve kwaliteiten. Het prijskaartje is hoog, maar alsnog houdt dit consumenten niet tegen. En dat zegt ook een hoop over de kwaliteit van de Mitsubishi split airconditioning. Let op: dit model kun je niet zelf monteren, dit dient gedaan te worden door een professionele installateur.

Belangrijkste specificaties

 • Energielabel: A+++ voor koelen en A++ voor verwarmen
 • Koelvermogen: 8500 BTU
 • Vermogen: 2500 W
 • Ruimte: niet gespecificeerd (mid-grote ruimtes)
 • Geluid: 48 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ventileren en ontvochtigen

Tristar Chigo AC-5422

Chigo Split aircoDe Tristar Chigo AC-5422 is ontstaan door een samenwerking tussen Tristar en Chigo. Chigo heeft als specialisatie airconditioners. Het focust enkel op airconditoning systemen. Het is dus een ware specialist. Tristar heeft vele huishoudelijke apparaten in het assortiment, maar split airco’s ontbraken nog. Wel kun je een een Tristar mobiele airco aanschaffen indien je dit zou willen. Tot nu, dankzij de samenwerking met Chigo. De Tristar Chigo AC-5422 houdt vast aan de voornaamste eis die Tristar stelt aan zijn apparaten: hoge kwaliteit voor een goede prijs. Deze split unit heeft een koelvermogen van 12.000 BTU en is hierdoor perfect voor ruimtes met een inhoud tot 160 kubieke meter. Flinke ruimtes, kortom. Zowel koelen, verwarmen, ventileren als de luchtvochtigheid op peil houden kan uitgevoerd worden door dit model. Een aanrader, en niet voor niets terug te vinden binnen onze Top 4 beste vaste airconditioners van dit moment.

Belangrijkste specificaties op een rij

 • Energielabel: A++
 • Koelvermogen: 12000 BTU
 • Ruimte: 160 kubieke meter
 • Geluid: minder dan 39 Db
 • Inclusief afstandsbediening
 • Zelfmontage: ja
 • Modi: verkoelen, verwarmen, ontvochtigen en ventileren

Eurom AC2401 split airco

Eurom AC2401 split aircoDe laatste split unit airco binnen deze beste split airconditioning Top 4 is een kleine en draagbare split airconditioning voor caravans en campers. Naast dat Eurom mobiele airconditioning aanbied, heeft de fabrikant ook een caravan airco in het assortiment. Deze Eurom AC2401 split airco voor onderweg is dankzij het koelvermogen van 2400 BTU en een vermogen van 696 Watt is dit model vooral geschikt voor het verkoelen van kleinere ruimtes met een maximaal oppervlak van 4 vierkante meter (of 11 kubieke meter). Het geluidsniveau is stil en ligt maximaal op 55 decibel en het klimatiseringssysteem kan 20 liter vocht per dag aan de ruimte onttrekken. De aanwezige timerfunctie maakt het handig deze airconditioner in te stellen en het geheel is eenvoudig te installeren. Als energielabel heeft dit systeem E, dus iets minder goed voor de portemonnee.

Belangrijkste specificaties op een rij

 • Energielabel: E
 • Koelvermogen: 2400 BTU
 • Ruimte: 4-9 vierkante meter afhankelijk van warmtelast
 • Geluid: 55 Db
 • Gewicht: 22 kg

Wat is de beste split airco voor jouw woning?

Zijn de 4 beste split airconditioniers ook altijd de beste airco’s van dit moment? Een muziek liefhebber zal je vertellen dat wat bovenaan in de top 40 staat niet altijd de beste muziek is. Echter is er een groot verschil tussen muziek en huishoudelijke apparaten. Huishoudelijke apparaten gebruik je vaak, soms wel dagelijks. Zij dienen elke keer weer kwaliteit te leveren, want anders zullen mensen deze apparaten niet meer kopen. Een plek in deze Top 4 beste split airco systemen van dit moment is dus wel degelijk een indicator van kwaliteit. Anders kun je niet zo lang populair blijven onder de Nederlandse consument. Zijn er modellen die kwalitatief beter zijn? Waarschijnlijk wel, maar deze hebben als nadeel een zeer hoge prijs. En natuurlijk kijkt de Nederlandse consument hier ook naar. Desalniettemin zijn alle modellen in deze lijst van een uitstekende kwaliteit.