Beste luchtreiniger Top 4 van dit moment

Beste luchtreiniger Top 4 van dit moment

Benieuwd welke luchtreinigers terug te vinden zijn in onze beste luchtreiniger Top 4 van dit moment? Lees dan snel verder! Er kunnen verscheidene reden zijn waarom een luchtzuiveraar terug te vinden is onze Top van 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment. Soms is de kwaliteit enorm hoog, andere keren kan het zijn dat de luchtreinigers een uitstekende prijs – kwaliteit verhouding leveren. Immers kijken consumenten niet alleen maar naar kwaliteit, maar ook naar een aangename prijs.

Hieronder worden de Top 4 van best verkochte luchtreinigers van dit moment voor je op een rijtje gezet. Hier vind je een aantal van de grootste namen van dit moment in terug. Qua eigenschappen zijn er behoorlijke verschillen tussen deze vier varianten. Hierbij kun je denken aan de grootte van het oppervlak waarvoor de lucht gereinigd kan worden, maar ook aan de reinigingstechniek die gebruikt wordt. Veelal zal het hierbij gaan om filters, ionisatie of een combinatie van beide. Benieuwd welke luchtzuiveraars je in deze Top 4 terug zult vinden en welke zorgen voor een optimale klimaatbeheersing in huis? Je leest het hieronder.

Wat zijn de Top 4 beste luchtreinigers?

Er zijn vier luchtreinigers van verschillende merken die bij diverse webshops het meest worden verkocht. Deze zijn kwalitatief hoogstaand, anders zouden ze het immers niet zo goed doen bij de Nederlandse consument. Alhoewel Nederlandse consumenten de reputatie hebben dat ze alleen maar naar de prijs van een product kijken, is dit echter een misverstand. Ook de kwaliteit wordt in het oog gehouden, waarbij gezocht wordt naar de beste verhouding tussen prijs en kwaliteit. Als dit gevonden wordt, wordt er pas overgegaan tot een aankoop. Maar wat zijn nu de Top 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment?

Winix Zero

Beste luchtreiniger - Winix Zero

Winix is een specialist op het gebied van luchtzuiveraars. Dit, samen met de filters voor de reinigers, zijn dan ook de enige productcategorie waar deze Zuid-Koreaanse producent zich op focust. Het hoogtepunt uit hun assortiment is de Winix Zero, een zeer geliefde luchtreiniger die het fantastisch doet bij de Nederlandse consument. Deze Winix luchtreiniger maakt gebruik van een automatische modus, zodat jij totaal geen omkijken hebt naar de reiniger. De luchtkwaliteit wordt gemeten, waarna de activiteiten van het apparaat hierop worden aangepast. De kwaliteit wordt tevens aan je getoond middels indicatoren in de vorm van lichten. De Winix Zero lucht reiniger is daarnaast een uitstekende keuze voor de slaapkamer dankzij de ultra stille nachtmodus.

Belangrijkste specificaties van de Winix Zero op een rij

 • Oppervlak: 81 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 28 (stille modus) – 65 Db
 • Standen: 5

Philips AC2887/10

Philips AC2887/10 luchtreinigerVoor gemiddelde tot mid-grote ruimtes is de Philips AC2887/10 luchtreiniger een goede aankoop. Verwonderlijk is het niet dat deze Philips luchtreiniger terug te vinden is in de top 4 best verkochte luchtreinigers van dit moment. Dit apparaat levert namelijk een hoge kwaliteit voor een scherpe prijs, er zijn weinig reinigers met een betere prijs – kwaliteit verhouding. Maximaal kun je de lucht van een oppervlak van 67 vierkante meter reinigen. Als techniek wordt hierbij gebruik gemaakt van filters. Drie filters zijn aanwezig: HEPA, koolstof en een voorfilter. Voor een optimale werking dien je deze te vervangen wanneer dit aangegeven wordt, anders kan dit er voor zorgen dat deze luchtreiniger niet meer werkt. Dankzij de nachtmodus zul je in de nacht weinig last hebben van deze lucht zuiveraar, gemiddeld zal het geluidsniveau rond de 20.5 dB liggen.

Belangrijkste specificaties van de Philips AC2887/10 op een rij

 • Oppervlak: 67 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 20.5 (stille modus) – 52 Db
 • Standen: 5

Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018

Dyson Pure Cool Tower luchtreinigerSteeds meer beginnen consumenten te ontdekken dat Dyson nog veel meer uitstekende producten in het assortiment heeft naast de welbekende stofzuigers. Ook voor luchtreinigers kun je bij hen terecht. De Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 is hier een goed voorbeeld van. Deze doet het niet zonder reden zo goed onder de Nederlandse consument. Eén van de series binnen het aanbod van Dyson is de Pure Cool series. Tot deze series behoren meerdere uitstekende modellen, en de Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 is hier een uitstekend voorbeeld van. Het is niet zonder reden dat deze Dyson luchtreiniger terug te vinden is in de beste luchtreiniger Top 4 van dit moment.

Met een maximaal te reinigen oppervlak van 26 vierkante meter is de Dyson Pure Cool Tower vooral geschikt voor de wat kleinere ruimtes. Aan de hand van sensoren wordt de luchtkwaliteit gemeten, waarna je via het display de resultaten kunt lezen. Ook andere elementen zoals temperatuur, luchtvochtigheid en specifieke gassen kun je hier lezen. Zowel een HEPA als een koolstoffilter worden gebruikt. Doordat deze lucht reiniger 350 graden kan draaien, wordt daadwerkelijk de hele ruimte gereinigd. Ook is er een nachtmodus aanwezig, zodat je tijdens het slapen geen hinder ondervindt van dit apparaat. Het is dan wel niet een goedkope luchtreiniger, maar wel een van de beste!

Belangrijkste specificaties van de Dyson Pure Cool Tower Wit – 2018 op een rij

 • Oppervlak: 26 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: nee
 • Geluidsniveau: 42 (stille modus) – 60 Db
 • Standen: 10

Philips AC3829/10

Philips AC3829/10 luchtreinigerNog een luchtreiniger van Philips in deze beste luchtreiniger Top 4 van dit moment? Jazeker! Het geeft alleen maar aan hoe goed dit merk het doet op het gebied van deze apparaten. Ook de Philips AC3829/10 illustreert dit. Het maximale oppervlak waarin de lucht gereinigd kan worden is 62 vierkante meter, wat correspondeert met een gemiddeld ruimte tot mid-grote ruimte. Het is één van de veelzijdigste luchtreinigers binnen het assortiment van deze producent.

De Philips AC3829/10 is namelijk niet alleen een lucht reiniger, maar het beschikt tevens over een bevochtigingsfunctie. Een luchtzuiveraar werkt optimaal wanneer de luchtvochtigheid tussen de 40% en 60% schommelt. De bevochtiger en reiniger versterken elkaar dus, voor een optimale werking. Qua reinigingstechniek wordt er gebruik gemaakt van filters. Sensoren meten de kwaliteit en weergeven dit middels het display. Er is een nachtmodus aanwezig, waardoor het geluidsniveau daalt tot ongeveer 32 dB. In totaal zijn er 4 standen aanwezig op dit apparaat.

Belangrijkste specificaties van de Philips AC3829/10 op een rij

 • Oppervlak: 62 vierkante meter
 • Reinigingstechniek: filters
 • Sensoren: ja
 • Nachtmodus: ja
 • Bevochtiger: ja
 • Geluidsniveau: 32 (stille modus) – 50 Db
 • Standen: 4