Beste luchtontvochtiger Top 4 van dit moment

Beste luchtontvochtiger Top 4 van dit moment

De luchtvochtigheid in huis is vaak tussen de 40 en 60 procent. In bepaalde jaargetijden kan dit nog extra omhoog gaan. Hierdoor ontstaan al snel vochtproblemen, met alle gevolgen van dien. Je kunt dit oplossen door een luchtontvochtiger aan te schaffen. Echter zijn er veel verschillende modellen te verkrijgen, waardoor je wel wat hulp kunt gebruiken. Met behulp van onderstaande beste luchtontvochtiger Top 4 weet je precies waar je op moet letten bij jouw aankoop.

Qlima D612 luchtontvochtiger

Beste luchtontvochtiger - Qlima D612De Qlima D612 is een van de beste luchtontvochters van het merk waarmee je moeiteloos natte ruimtes kunt ontvochtigen. Hiervoor worden een hygrometer en een drielaags filter gebruikt. De ontvochtiger heeft tevens een timerfunctie waarmee je kunt bepalen wanneer deze in en uit geschakeld te worden. Daarnaast zien de specificaties van de ontvochtiger er veelbelovend uit. De capaciteit is namelijk 12 liter per dag. Hiermee kun je ruimtes tot 75 kubieke meter ontvochtigen zonder een moment te merken dat het binnenklimaat verslechtert. Het maakt daarbij ook niet uit hoe warm het is. Tot 35 graden Celcius ben je verzekerd van de beste prestaties.

Ondanks het kleine apparaat, kan deze Qlima luchtontvochtiger je badkamer te allen tijde van droge lucht voorzien. Het grootste voordeel hierbij is dat je ook geen last hebt van het geluid. Het geluidsniveau komt namelijk niet boven de 40 decibel uit. Je kunt het apparaat daarom ook gewoon aanzetten wanneer je in bad ligt te ontspannen, zonder dat je hierbij gestoord wordt. Houdt er wel rekening mee dat je door de kleine capaciteit de lekbak vaak leeg moet maken om het vocht nog altijd op te kunnen vangen. Alleen dan zul je de beste werking kunnen krijgen. Doe je dit niet, dan ga je merken dat de vochtproblemen razendsnel terugkomen.

Trotec Peltier luchtontvochtiger TTP 5 E

Trotec Peltier TTP 5 E luchtontvochtigerEen andere luchtontvochtiger in onze beste luchtontvochtiger Top 4, is de Trotec Peltier TTP 5 E. Deze kent meerdere innovatieve droogtechnologieën waarmee je jouw woning van het goede binnenklimaat kunt voorzien. Je kunt deze ontvochtiger uitsluitend gebruiken voor ruimtes tot 6 vierkante meter. Hiervoor heb je een ontvochtigingscapaciteit van 300 milliliter per dag tot jouw beschikking. Je zou hem daarom in een kast kunnen plaatsen om jouw kleding goed te houden. Daarnaast is een washok eventueel ook een optie. Je kunt er hierbij voor zorgen dat je nooit meer met vochtproblemen komt te zitten.

Een Trotec Peltier TTP 5 E is een van de meest energiezuinige ontvochtigers die er op de markt te verkrijgen is. Deze is namelijk volledig in te stellen. Daarbij kun je deze zo stil mogelijk zetten, waardoor je ook in de nacht door kunt gaan met het ontvochtigen van de ruimte. Hiervoor hoef je hem alleen maar aan de stroom te hangen en aan te zetten. Je wordt dan door middel van een lampje gewaarschuwd als de watertank van 0,7 liter vol dreigt te raken. Echter zal deze nooit overstromen. Deze goedkope luchtontvochtiger schakelt namelijk direct uit wanneer dit het geval is.

Trotec TTK 50 E

Trotec TTK 50 E luchtontvochtigerTrotec kent veel verschillende modellen die goed verkocht worden. Zo ook de Trotec TTK 50 E. Deze heeft een capaciteit van 16 liter per dag, waardoor er ruimtes tot 31 vierkante meter ontvochtigd kunnen worden. Hiervoor is een roterende compressor beschikbaar, maar ook een hygrostaat, een waarschuwingslampje voor het waterreservoir en de automatische overloopbeveiliging beschikbaar. Het apparaat schakelt dan automatisch uit wanneer het reservoir vol dreigt te raken. Je voorkomt hiermee dat er te veel condens in komt te zitten en blijft de ruimte ontvochtigen zolang het apparaat aanstaat.

De Trotec TTK 50 E is een van de meest stille luchtontvochtigers op de markt. Het maakt daarom niet uit waar het apparaat staat, je zult er nooit last van hebben. Slapen met het apparaat is hierdoor geen probleem meer en ook jouw werkzaamheden kunnen gewoon uitgevoerd worden. Daarbij doet het ook geen afbreuk aan het interieur. De luchtontvochtiger heeft namelijk een stijlvol design, waardoor je hem in de woonkamer kunt plaatsen en onderdeel kunt laten zijn van de ruimte. Als je hem hier niet meer wilt hebben, dan verplaats je hem eenvoudig met het handvat naar een andere kamer, waarna je deze ruimte van vocht kunt ontzien. De beste kwaliteit is waar je op kunt rekenen bij het kopen van een Trotec lucht ontvochtiger.

De’Longhi Tasciugo AriaDry DEX216F

DeLonghi Tasciugo AriaDry DEX216F luchtontvochtigerHet laatste model uit deze beste luchtontvochtiger Top 4 is er een an De’Longhi. De’Longhi brengt alles op de markt wat bij kan dragen aan een goed binnenklimaat. Zo ook de Tasciugo AriaDry DEX216F. De lucht ontvochtiger heeft een modern design, waardoor deze overal in jouw woning geplaatst kan worden. Hierbij hoef je niet bang te zijn dat de ontharder afbreuk doet aan het interieur. Het compacte formaat zorgt er tevens voor dat deze nooit in de weg staat. Ondanks het compacte formaat is deze De’Longhi luchtontvochtiger wel gezicht voor ruimtes tot 30 vierkante meter. Hierbij wordt 16 liter vocht per dag onttrokken aan de ruimte.

De Tasciugo AriaDry DEX216F is voorzien van een waterreservoir van 2,1 liter. Ook zit er een wasbaar stoffilter in. Met het juiste onderhoud kun je er dus niet alleen voor zorgen dat de luchtvochtigheid naar beneden gaat, maar ook dat je een volledig stofvrij huis kunt creëren. Het kan daardoor een goede oplossing zijn voor mensen met allergieën. Het is afhankelijk van jouw wensen of je het vocht op wilt vangen in het reservoir of direct af wilt voeren door middel van de bijgeleverde afvoerslang. Mocht je dit klimaatbeheerssysteem voor thuis willen verplaatsen, dan is het reservoir wellicht een betere oplossing.

Hoe kies je de beste luchtontvochtiger voor jouw woning?

Voordat je overgaat tot de aankoop van een luchtontvochtiger is het altijd goed om eerst jouw eigen budget vast te stellen. De modellen komen namelijk in meerdere prijsklassen, waardoor je al gauw meer gaat betalen dan de bedoeling is. Aan de hand van jouw budget komen er nog een aantal modellen uit. Deze kennen verschillende specificaties. Bekijk daarom ook waar jij meer waarde aan hecht. Zo kan de capaciteit een groot verschil maken, doordat je iedere ruimte in de woning van een goed binnenklimaat wilt voorzien. Ook het geluidsniveau of de instellingen kunnen een verschil maken. Je moet daarom te allen tijde jouw eigen wensen aanhouden, want alleen dan krijg je de beste luchtontvochtiger voor jouw woning.