Beste bouwdroger Top 4 van dit moment

Beste bouwdroger Top 4 van dit moment

Een bouwdroger als klimaatsysteem kan de beste oplossing zijn voor ieder bouwproces. Met deze droger kun je het vocht namelijk aan de woning onttrekken, zodat de muren droog aanvoelen en je sneller kunt beginnen aan het stucwerk of het schilderen ervan. Echter is de juiste bouwdroger vinden nog niet zo heel eenvoudig. Er zijn verschillende modellen bouwkachels op de markt te verkrijgen, waardoor je moet weten waar je op moet gaan letten. Met onderstaande beste bouwdroger Top 4 van dit moment weet je waar je op kunt gaan letten en hoe je de beste aankoop kunt doen voor jouw project.

Eurom LO70

Eurom LO70 bouwdrogerWanneer je een bouwproject sneller wilt laten verlopen zonder hiervoor de hoofdprijs te hoeven betalen is de Eurom LO70 een goede oplossing. Deze populaire droger heeft een ontvochtigingscapaciteit van 70 liter per dag, zodat je binnen een korte tijd kunt genieten van droge muren en vloeren. Hiervoor hoef je het apparaat alleen maar op de juiste plaats te zetten en de afvoerslang eraan te hangen. Daarna begint de bouwdroger met het onttrekken van vocht aan de ruimte. Het vocht wordt gecondenseerd en afgevoerd, waarna de droge lucht weer in de ruimte wordt geblazen. Het enige wat jij nog gaat voelen is droge lucht.

De Eurom LO70 bouwdroger maakt daarbij niet heel veel geluid. Met een maximaal geluidsniveau van 60 decibel ga je het bijna niet merken dat deze aanstaat. Het lijkt namelijk net alsof er ander omgevingsgeluid aanwezig is. Het indicatielampje geeft aan dat het apparaat aanstaat, en je kunt hem weer uitzetten op ieder gewenst moment. Houd er wel rekening mee dat er geen waterreservoir beschikbaar is. Je kunt hem dus niet zelf legen, maar moet dit laten doen door middel van de slang. Ook heb je geen timer tot jouw beschikking. Het is dus aan jou of je deze bouwkachel van Eurom de gehele dag aan laat staan of dat je hem weer uit zet.

Stahlmann LE60

Stahlmann LE60 bouwdrogerDe Stahlmann LE60 is een van de best verkochte bouwdrogers op dit moment. Dit is ook niet zo vreemd als je gaat kijken naar de specificaties die deze droger bevat. Zo kan het apparaat tot 60 liter vocht per dag onttrekken aan een ruimte, waardoor je ook bij de grootste ruimtes ermee aan de slag zou kunnen. Hiervoor zijn zowel een waterreservoir als een afvoerslang beschikbaar. Je bepaalt hierdoor zelf hoeveel gemak je gaat hebben. Wanneer je gebruik maakt van het reservoir moet je deze eens in de zoveel tijd leegmaken. Met een afvoerslang zorg je voor een constante afvoer van condens, waardoor de werkzaamheden nog eenvoudiger worden.

De Stahlmann LE60 ontvochtiger beschikt over een ingebouwde hygrostaat. Deze meet de luchtvochtigheid, wat ervoor zorgt dat het apparaat weet wanneer er gestopt moet worden met ontvochtigen. Vooraf heb je een bepaalde waarde ingesteld. Als deze waarde bereikt is, schakelt het apparaat automatisch aan. Zodra de luchtvochtigheid weer stijgt, gaat de droger weer aan de slag om verder te ontvochtigen. Zo hoef je er helemaal niet meer naar om te kijken en krijg je automatisch de juiste droogte in de woning. De bouw kan hierdoor zonder zorgen voortgezet worden en je voorkomt dat er scheuren in de muren ontstaan.

Dryfast DF200

Beste bouwdroger - Dryfast DF200De Dryfast DF200 is een van de kleinere bouwdrogers die er op de markt te vinden zijn. Hierdoor kun je ze ook alleen gebruiken voor ruimtes tot 200 kubieke meter. Dankzij de roterende Toshiba compressor kan het apparaat zowel horizontaal als verticaal worden verplaatst, waardoor je nog meer gebruiksgemak hebt. Je hoeft hem alleen nog maar naar de juiste plaats in de woning te verplaatsen, zodat je hier snel de ruimte mee gedroogd kunt krijgen en het bouwproces afgerond kan gaan worden met het schilderwerk of stucwerk. Daarna is het alleen nog een kwestie van het apparaat opbergen, zodat deze niet in de weg komt te staan.

Wil je deze bouwdroger kopen, dan is het goed om te weten dat de Dryfast DF200 is voorzien van een urenteller. Hierdoor kun je precies zien hoe lang het apparaat al gewerkt heeft en hoeveel uren er nog gebruikt kunnen worden totdat de garantie voorbij is. Er is namelijk een garantie van 8760 draaiuren op te vinden. Deze zijn voor maximaal drie jaar geldig. In deze drie jaar ben je echter wel verzekerd van hoogwaardige kwaliteit van een product dat te allen tijde zijn werk zal blijven doen. Met slechts een kleine investering ben je van alle gemakken voorzien en kun je jarenlang vooruit met deze bouwkachel van Dryfast.

Stahlmann LE158

Stahlmann LE158 bouwdrogerNog een Stahlmann bouwkachel in deze beste bouwdroger Top 4 dat als een van de best verkochte bouwdrogers uit de bus komt. De Stahlmann LE158kan tot wel 158 liter vocht per dag bewerken. Doordat er zoveel vocht onttrokken wordt aan de ruimte, is de watertank ook vrij snel vol. Je hebt namelijk maar een tank van 5,8 liter tot jouw beschikking. Echter kun je dit oplossen door een afvoerslang aan het apparaat te koppelen. Zo kan de condens continu weglopen, waardoor je er geen omkijken meer naar hebt. Je kunt daarom altijd zelf bepalen hoeveel gemakken je wilt hebben en hoe snel je een bepaalde ruimte ontvochtigd wilt hebben om weer door te kunnen gaan met het bouwproces en de muren kunt stucen.

De Stahlmann LE158 bouwkachel is eenvoudig in gebruik. Je kunt hem door middel van de robuuste wielen naar de gewenste ruimte verplaatsen, waarna je hem alleen nog maar van stroom hoeft te voorzien. Ook kun je bij de hygrostaat de gewenste luchtvochtigheid inschakelen, waardoor de bouwdroger weet welk resultaat er behaald moet worden. Zodra deze waarden bereikt zijn, schakelt het apparaat automatisch uit. Als er weer wat verandert, gaat de bouwdroger automatisch weer aan het werk met het ontvochtigen van de lucht. Je hebt er hierdoor helemaal geen omkijken meer naar en kunt profiteren van het succes. Misschien is dit wel de beste bouwdroger voor jou?

Hoe kies je de beste bouwdroger voor jouw woning?

Het aanschaffen van de beste bouwdroger begint bij het bepalen van het budget. Je wilt immers niet te veel uitgeven, maar wel altijd hoogwaardige kwaliteit in handen hebben. Een goedkope bouwdroger kan dus best geschikt zijn voor de klussen die je op het oog hebt. Wanneer je dit bedrag hebt vastgesteld kun je naar de specificaties van het apparaat gaan kijken. Je moet ervoor zorgen dat de bouwdroger de oppervlakte kan drogen die jij in gedachten hebt. Daarbij kun je ook gelijk kijken naar het gewicht, het formaat of het geluidsniveau. Zo voorkom je dat je uiteindelijk een miskoop gaat doen en het apparaat alsnog niet geschikt is voor jouw bouwproject. Je wilt immers zo veel mogelijk tijd besparen en dat doe je door de beste aankoop te doen die je in jaren hebt gedaan.