Arctic Air luchtkoeler

Arctic Air luchtkoeler

Op warme zomerdagen verlangen we vaak naar wat koelte. Een frisse zeebries op het strand kan dan enorm deugd doen en ook de extremere kilte van de airconditioning in de auto maakt het leven wat draaglijker. Maar wist je dat je ook gemakkelijk thuis wat koelte in de kamers kan brengen door middel van een klimaatbeheerssysteem? Met één druk op de knop van de Arctic Air luchtkoeler laat je meteen een koele wind doorheen het huis waaien. Ook verhitte collega’s op kantoor zullen je dankbaar zijn met het zuchtje frisse wind dat over hun laptops waait.

Arctic Air overzicht

Arctic Air luchtkoeler

De Arctic Air luchtkoeler zuigt de warme lucht op uit de ruimte waar het toestel staat. Deze lucht wordt langs een waterreservoir geleid. Het koude water uit het reservoir koelt de lucht af, waardoor er waterdamp optreedt. Deze koude lucht wordt door een krachtige ventilator terug de ruimte ingeblazen. Dankzij deze eenvoudige techniek geniet je op elke plaats in huis of op kantoor van een aangename omgevingstemperatuur. Een lucht koeler zal niet zoals een airco de temperatuur in de ruimte extreem doen dalen. Het effect van de waterdamp werkt verkoelend op je huid.

In de doos

  • Arctic Air
  • USB adapter
  • Vervangbare filter
  • Gebruiksaanwijzing

Bediening en onderhoud van de Arctic Air

Het apparaat kan eenvoudig ingeschakeld worden door de startknop in te drukken. De luchtkoeler start altijd in de HIGH stand. Wanneer je 2 keer op de knop drukt, zet je het toestel in stand MEDIUM en door 3 keer te drukken zal de Arctic Air in de LOW stand draaien. Dit is belangrijk voor de werkingsduur van je toestel. Hij werkt maximaal 6 uur in stand High, 8 uur in stand Medium en 10 uur in stand Low.

Voor een optimale werking te garanderen is het goed om het toestel en ook het filter wekelijks grondig te reinigen. Dit kan perfect in de vaatwasmachine: leg de filter in het bovenste rek van uw vaatwasser en laat het standaardprogramma draaien. Wanneer de wasbeurt voorbij is, haal je de filter eruit en laat die aan de lucht drogen. Gewoon met de hand de filter afwassen kan natuurlijk ook. Gebruik hiervoor warm water en afwasmiddel. Schud het overtollige water eruit en laat de filter aan de lucht drogen. Er wordt daarnaast aangeraden om de filter elke 3 tot 6 maanden te vervangen.

Voor- en nadelen van de Arctic Air

De Arctic Air is een goedkope aircooler voor kleinere ruimtes. Het is niet krachtig genoeg om een grotere ruimte te kunnen koelen. Het apparaat werkt zeker niet geluidloos, maar het geluid is niet storend. Een veel gehoord minpunt is wel de grote hoeveelheid water welke het apparaat gebruikt. Het waterreservoir moet heel regelmatig aangevuld worden.

Conclusie

Dit is een handig en compact toestel dat zijn werk perfect doet indien het slechts een kleine oppervlakte dient te verkoelen. Het apparaat maakt ook wel wat lawaai. De Arctic Air is vooral geschikt voor het afkoelen van dichtbij en geeft het meest effect wanneer je het toestel vlak naast je zet. Een klein klimaatsysteem voor een klein prijsje!