Arctic Air luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

Arctic Air luchtkoelers – Sfeervol afkoelen

Dit lichtgewicht onder de luchtkoelers is werkelijk een pareltje. Het toestel kan ruimtes tot 20 vierkante meter verkoelen en brengt tegelijk ook sfeer dankzij de moodlights. Je kan namelijk een verlichting op het toestel aanzetten in maar liefst zeven tinten. Het toestel is heel compact en uiterst licht. Met zijn luttele 1.2 kilo neem je het apparaat vlot mee naar elke gewenste ruimte. Of wat dacht je er van om de air cooler te gebruiken in de wagen? Dat kan perfect! De Arctic Air luchtkoeler werkt namelijk niet enkel op stroom, maar ook via een USB-aansluiting. Een waardig alternatief voor de airco in de auto en prima voor het optimaliseren van je klimaatbeheersing in huis.

Welke Arctic Air luchtkoeler kopen?

Artic Air luchtkoelerDe Arctic Air luchtkoeler heeft drie verschillende snelheidsinstellingen. Met één druk op de knop pas je dus de graad van verkoeling aan door de snelheid van de ventilator te verhogen of te vertragen. Met een vol waterreservoir kan het toestel tot acht uur ononderbroken lucht laten circuleren. De enige voorwaarde voor een efficiënte werking is dat het apparaat op een vlakke ondergrond staat. Dit omdat het waterreservoir dan ook volledig vlak staat en het toestel de warme lucht op een goeie manier langs het water kan laten stromen.

Met de Arctic Air Ultra heeft de fabrikant een groot broertje voor de Arctic Air air cooler op de markt gebracht. Het toestel is nog lichter en weegt nog slechts 0.8 kilogram. Dit zorgt ervoor dat het apparaat nog makkelijker te verplaatsen is. De drie snelheden zijn gebleven, maar er zijn wel een aantal extra’s aan het nieuwe apparaat toegevoegd. Zo is er nu ook een LED-nachtlampje dat kan aan- of uitgeschakeld worden. Maar de meest bijzondere aanpassing is het feit dat de lucht koeler nu ook kan gebruikt worden om de lucht te zuiveren en te bevochtigen. Het toestel heeft bovendien twee keer zoveel koelvermogen als de eerdere versie van de Arctic Air en kan tot tien uur ononderbroken draaien met een volledig gevuld waterreservoir.

Wat zijn de voordelen van Artic Air luchtkoelers?

Wat is nu de beste luchtkoeler voor jou? Een air cooler werkt op zuiver water en niet op chemicaliën. Dit maakt dat het toestel perfect veilig is om te gebruiken in elke ruimte, zelfs ook in een kinderkamer of lokalen van een kinderdagverblijf, bijvoorbeeld. De lucht is bovendien vochtig, dit in tegenstelling tot de lucht die door een airconditioningsysteem wordt uitgeblazen. Deze lucht is namelijk te droog en kan de slijmvliezen prikkelen. Wie veel in een ruimte met airconditioning verblijft, heeft vaak last van rode, prikkende of tranende ogen of aandoeningen van de luchtwegen, zoals een vervelende prikkelhoest. Bijkomend voordeel van een luchtkoeler is het feit dat je de ruimtes goed mag verluchten. Eens de ramen en deuren openzetten zorgt ervoor dat er een grote aanvoer is van verse, droge lucht, die door de luchtkoeler omgezet wordt in koude, vochtige lucht. Daarnaast zijn het ook nog eens goedkope luchtkoelers.

Hoe werkt een Arctic Air luchtkoeler?

Een air cooler zuigt de warme lucht op uit de ruimte waar het toestel staat. Deze lucht gaat vervolgens langs een waterreservoir. Het koude water uit het reservoir koelt de lucht af, waardoor er waterdamp optreedt. Deze koude waterdamp wordt samen met de koude lucht terug de ruimte ingeblazen. Dankzij deze hydrochill techniek geniet je op elke plaats in huis of op kantoor van een aangename omgevingstemperatuur. Een lucht koeler werkt niet zoals een airco en zal de temperatuur in de ruimte slechts met enkele graden doen dalen. Maar het effect van de waterdamp en de koele, vochtige lucht op je huid, geeft een uiterst verkoelend en verkwikkend gevoel.

Speciale functies van een Artic Air luchtkoeler

Wat heel speciaal is aan deze Arctic Air en Arctic Air Ultra aircoolers zijn de moodlights die in het toestel geïntegreerd werden. De functie kan gemakkelijk aan- en uitgeschakeld worden. Er zijn zeven kleuren waaruit je kan kiezen: rood, paars, wit, geel, groen, blauw en turkoois. De snelheid kan worden aangepast. Je kunt variëren met drie standen en zo de gewenste afkoeling bereiken.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Hou er bij je aankoop rekening mee dat een Arctic Air luchtkoeler geschikt is voor een oppervlakte van 20 vierkante meter. Kies bij het aankopen van een luchtkoeler steeds voor een geschikt model met een vermogen dat is aangepast aan de ruimte waarvoor die bestemd is. Een aircooler heeft ook niet dezelfde werking als een airco. Denk vooraf goed na over het effect wat je wil bereiken met je aankoop. Wil je slechts een plaatselijke, lichte afkoeling? Kies dan voor een ventilator. Wil je extreme afkoeling? Dan is een airco met buitenunit of mobiele airco de beste oplossing. Ga je voor de gulden middenweg, dan kies je best voor een luchtkoeler. Meer weten over aircoolers of heb je nog een paar vragen over de werking of het gebruik? Kijk dan eens bij de luchtkoeler FAQ.

Arctic Air luchtkoelers

  • Compact formaat
  • Draagbaar
  • Moodlights in 7 kleurtinten