AEG luchtkoelers

Een aircooler

koelt en bevochtigt

AEG luchtkoelers – Verkwikkende koelte in een handomdraai

In een mum van tijd creëer je met een AEG luchtkoeler een deugddoende koelte. Tijdens een warme dag is deze verkwikkende koelte uiterst welkom. Zelfs bij extreme hitte kan dit apparaat soelaas brengen. Dankzij de verschillende standen en snelheden heb je de gewenste verkoeling helemaal zelf onder controle. Een AEG luchtkoeler is uiterst eenvoudig te bedienen. Snel een frisse wind door het huis laten waaien? Dat kan perfect dankzij de vernuftige techniek van deze air cooler, een prima start voor het beginnen met klimaatcontrole in huis.

Welke AEG luchtkoeler kopen?

AEG luchtkoeler (LK 5689 aircooler)De fabrikant heeft een model van lucht koeler ontworpen dat niet alleen perfect functioneert, maar ook nog eens mooi oogt. Het design is strak, modern en eigentijds. Laat de AEG LK 5689 dus met een gerust hart in de woonkamer staan, het toestel wordt meteen geïntegreerd in je interieur. Je hoeft het apparaat ook niet steeds te verplaatsen om alle hoeken in de ruimte te kunnen bereiken. Het toestel heeft een ingebouwde zwenkfunctie die ervoor zorgt dat de air cooler tot 90° kan draaien. Wil je de luchtkoeler toch naar een andere ruimte verhuizen, dan kan dat snel en gemakkelijk dankzij de wendbare wielen onderaan het toestel.

De AEG LK 5689 aircooler is voorzien van alle functionaliteiten en wordt bovendien geleverd met een afstandsbediening. Je hoeft dus helemaal je stoel niet meer uit in die hitte. De bediening verloopt snel en eenvoudig. Je hoeft enkel het waterreservoir van 4.5 liter water te voorzien, de stekker in te steken en het toestel aan te leggen. Kies de gewenste snelheid en of het apparaat al dan niet moet zwenken en je kan genieten van een verfrissende bries. Met een gevulde tank kan de AG LK 5689 tot 20 uur onafgebroken lucht uit de ruimte laten circuleren.

Wat zijn de voordelen van AEG luchtkoelers?

Luchtkoelers bieden tal van voordelen: de beste aircoolers produceren meer afkoeling dan een klassieke ventilator, zijn goedkoper en veel eenvoudiger te installeren dan een airconditioningsysteem en zijn bovendien veel zuiniger dan een airco. Een luchtkoeler gebruikt amper een tiende deel van wat een airco doorgaans verbruikt. Bovendien is in dit type luchtkoeler een timerfunctie ingebouwd, waardoor je perfect en van op afstand het toestel kan afleggen. Zo zal de aircooler nooit meer voor de lol staan te draaien en onnodig elektriciteit verbruiken.

Bovendien is de lucht die door een air cooler wordt uitgeblazen vochtig. Dit is een groot voordeel ten opzichte van een airco-systeem. Een airco blaast namelijk droge lucht. Wie veel in ruimtes, of ook in de auto vertoeft, waar een airco op volle toeren draait, zal het vast en zeker beamen. Door de droge lucht raken je ogen geïrriteerd. Ze gaan prikken en tranen. Ook is het funest voor de luchtwegen. De slijmvliezen raken geprikkeld en veroorzaken luchtweginfecties, zoals een hardnekkige prikkelhoest.

Hoe werkt een AEG luchtkoeler?

De LK 5689 luchtkoeler van AEG werkt op basis van zuiver kraantjeswater en dus niet zoals bij een airco op basis van chemicaliën. Het apparaat zuigt droge en warme lucht op uit de ruimte. Deze lucht passeert langs een waterreservoir, gevuld met koud water. Doordat de warme lucht in contact gebracht wordt met het koude water zal het water verdampen en zal ook de warme lucht afkoelen. De afgekoelde en vochtige lucht wordt daarna door de lucht koeler terug in de ruimte geblazen. Het effect van een air cooler is absoluut niet hetzelfde als van een airconditioningsysteem. De temperatuur in de ruimte zal maar met enkele graden dalen, maar omdat de uitgeblazen lucht zo vochtig is, lijkt het net alsof er een licht briesje door de ruimte waait. Het effect van de vochtige, afgekoelde lucht op je huid is bijzonder aangenaam en verfrissend.

Speciale functies van een AEG luchtkoeler

De AEG LK 5689 aircooler combineert de functie van het afkoelen van de lucht met het bevochtigen en ook het reinigen van diezelfde lucht. Het toestel is erop voorzien om stofdeeltjes en vieze luchtjes uit de ruimte te filteren. Dit zorgt ervoor dat er veel minder bacteriën, microben, pollen en huisstofmijt in de lucht aanwezig zijn. Lucht laten afkoelen, bevochtigen en reinigen kan voor ruimtes tot 20 vierkante meter.

Waar je rekening mee moet houden bij je aankoop

Sta bij de aankoop van een aircooler vooral stil bij de ruimte waar je het toestel wil gaan gebruiken. Het is zo dat de oppervlakte van de ruimte een grote rol speelt. Het aantal vierkante meter dat voor een air cooler haalbaar is om af te koelen, verschilt van type tot type. De AEG LK 5689 is geschikt voor een ruimte tot 20 vierkante meter. Heb je een grotere ruimte, dan zal de air cooler niet optimaal werken. Liever een mobiele airco aanschaffen? Kijk dan eens naar de AEG AXP34U338HW.

AEG luchtkoelers

  • Meerdere standen en snelheden
  • Eenvoudig te bedienen
  • 3-in-1: lucht verkoelen, bevochtigen en reinigen