AEG AX91-404DG luchtreiniger

AEG AX91-404DG luchtreiniger

Bij AEG zijn er vele elektrische apparaten waar je aan kunt denken, waarbij je gedachten misschien eerder gaan naar witgoed dan naar luchtkoelers en luchtreinigers. Toch beschikt deze producent wel degelijk over meerdere luchtreinigers binnen hun assortiment. AEG heeft natuurlijk een naam hoog te houden. Zouden hun lucht reinigers net zo uitstekend zijn als de rest van hun assortiment? We bekijken het aan de hand van de AEG AX91-404DG luchtreiniger.

AEG AX91-404DG overzichtAEG AX91-404DG luchtreiniger

Het grote bereik van 90 vierkante meter maakt de AEG AX91-404DG luchtreiniger geschikt voor de meeste ruimtes. Het zuiveren gebeurt aan de hand van meerdere technieken: filters en ionisatie. Meerdere soorten filters worden gebruikt, waardoor ook bijvoorbeeld rook en vieze geurtjes uit de lucht gefilterd worden. Alles voor een hogere luchtkwaliteit. Hierbij wordt gebruik gemaakt van de PureSense technologie, waarbij de luchtkwaliteit gemeten wordt aan de hand van sensoren en het apparaat zijn intensiteit hier vervolgens op aanpast.

In de doos

  • AEG AX91-404DG
  • Handleiding

Installatie van de AEG luchtreiniger

Luchtreinigers hebben netstroom nodig om te kunnen werken, en deze luchtzuiveraar van AEG is geen uitzondering op deze regel. Qua locatie zul je deze dan ook in de buurt van een stopcontact moeten plaatsen. Daarnaast worden filters meegeleverd, deze dien je in het apparaat te installeren. Een handleiding wordt meegeleverd, dus je kunt deze altijd checken voor meer info over bepaalde functies.

Technische specificaties

  • Oppervlak: 90 vierkante meter
  • Reinigingstechniek: filters en ionisatie
  • Sensoren: ja
  • Nachtmodus: ja
  • Bevochtiger: nee
  • Geluidsniveau: 23.4 dB (stille modus) – 58 dB
  • Standen: 9

Bediening en onderhoud van de AEG AX91-404DG

Op het gebied van bediening heb je twee opties voor dit klimaatbeheersingssyteem. Ten eerste kun je de knoppen op het apparaat zelf gebruiken. Maar je hoeft niet elke keer naar het apparaat toe te lopen als je dat niet wilt. Deze AEG luchtreiniger is namelijk compatibel met een app, zodat je waar je ook bent het apparaat kunt bedienen. Wanneer een luchtreiniger gebruik maakt van filters, zullen deze om de zoveel tijd vervangen moeten worden om er voor te zorgen dat het apparaat zijn werk naar behoren blijft uitvoeren. Gelukkig geeft deze reiniger dit zelf aan. Het is wel aan te raden dit meteen te doen.

Voor- en nadelen van de AEG AX91-404DG

Ten eerste is deze AEG luchtreiniger geschikt voor grote ruimtes tot 90 vierkante meter. Daarnaast worden er meerdere reinigingstechnieken ingezet voor een hogere luchtkwaliteit, wat ook werkt. Daarnaast is het geluidsniveau relatief laag, zeker wanneer je gebruik maakt van de nachtmodus. De AEG AX91-404DG kan dus prima in de slaapkamer. Je hebt 9 standen om uit te kiezen. De PureSense technologie is vernieuwend en effectief. Het geluidsniveau kan de 58 dB aantikken, wat niet hinderlijk is maar wat wel aanwezig is. Een luchtbevochtiger ontbreekt. Voor ruimtes groter dan 90 vierkante meter zul je een andere variant moeten aanschaffen. Daarnaast gaan de prestaties van het apparaat significant omlaag als de filters niet tijdig vervangen worden.

Conclusie

Voor ruimtes tot 90 vierkante meter is de AEG AX91-404DG luchtreiniger een uitstekende keuze. Je hebt vele standen om uit te kiezen en de combinatie van filters en ionisatie zorgt voor een hoge luchtkwaliteit. Door de stille nachtmodus kun je deze goede luchtreiniger ook in je slaapkamer plaatsen. De bediening is eenvoudiger dan ooit dankzij de innovatieve app.